Španělská česneková polévka

29.03 2016|Polévky
Španělská česneková polévka

Milovníci česnekové polévky zbystřete! Máme pro vás španělskou variantu klasické česnekové polévky, která si oblíbíte stejně, jako česnekovou klasiku.

Ingredience na španělskou česnekovou polévku:

  • 4 větší rajčata
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 vejce
  • 50 g sýru
  • petrželová nať
  • sůl
  • kajenský pepř
  • 4 bagetky

Příprava španělské česnekové polévky:

1. Bagetu nakrájejte na plátky a nasucho opečte. Rajčata omyjte, spařte horkou vodou a zbavte slupky. Dužinu nakrájejte na kostky. Česnek nasekejte na jemno.

2. Na oleji osmahněte česnek, přidejte k němu nakrájená rajčata, orestujte a zalijte přibližně litrem vody nebo zeleninovým vývarem.

3. Vše ochuťte solí a pepřem a nechte vařit na mírném ohni asi 15 minut.

4. Před závěrem do polévky vmíchejte vejce prošlehaná se sýrem. Podávejte ozdobené nasekanou petrželkou a s opečenými plátky bagetky.

Autor: Bil

Španělská česneková polévka. Milovníci česnekové polévky zbystřete! Máme pro vás španělskou variantu klasické česnekové polévky, která si oblíbíte stejně, jako česnekovou klasiku.
Nejlepší recept

 335 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ