Avokádová polévka za 15 minut

22.02 2016|Polévky

Avokádo se dá použit nejen do salátu a na quacamole. Je také skvělým základem pro chutné polévky. Dnes vám nabízíme jedinečný recept na avokádovou polévku

Ingredience na avokádovou polévku:

  • 2 avokáda
  • 1 stroužek česneku
  • 150 rajčat
  • 150 g cibule
  • 10 g koriandru
  • 4 tortily
  • 2 g bílého pepře
  • 650 g zeleninového vývaru
  • 30 ml olivového oleje
  • mořská sůl dle chuti

Příprava avokádové polévky


1. Oloupejte a nakrájejte cibuli na kroužky, česnek oloupejte a rozdrťte, z avokáda vydlabejte dužinu.

2. Ve velké pánvi na mírném ohni osmahněte na olivovém oleji cibuli asi 2 minuty, pak přidejte česnek a vařte dalších 30 sekund.

3. Přidejte avokádo, vývar, sůl, pepř a přiveďte k varu.

4. Poté polévku rozmixujte v mixéru. Pokud je příliš hustá, přidejte vodu nebo vývar.

5. Rajčata spařte, oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Odstraňte z nich semena a šťávu. Lístky koriandru nasekejte.

6. Na předehřáté pánvi s olivovým olejem ohřejte z obou stran tortily.

7. Avokádovou polévku podávejte s teplými tortilami, rajčaty a koriandry. Kdo chce, může ozdobit i krevetami.

Autor: Liv

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Avokádo a zdraví: 12 důvodů proč jíst avokádo pravidelně

Avokádová polévka za 15 minut. Dnes vám nabízíme jedinečný recept na avokádovou polévku. Avokádo se dá použit nejen do salátu a na quacamole.
Nejlepší recept

 314 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ