Mexická kuřecí polévka s rajčaty, fazolemi a paprikou

08.02 2016|Polévky
Mexická kuřecí polévka s rajčaty, fazolemi a paprikou

Mexická kuchyně je velmi různorodá, ale téměř vždy vychází z přísad, jako jsou fazole a kukuřice. Mexická kuřecí polévka není výjimkou. Doporučujeme ji podávat se zakysanou smetanou a tortillou.

Ingredience na mexickou kuřecí polévku:

  • 3 velké zralé rajčata
  • 1 plechovka kukuřice
  • 1 plechovka fazolí
  • 1 pečená paprika
  • 200 g kuřecích prsíček
  • 1 velká červená cibule
  • 600-800 ml kuřecího vývaru
  • 2 lžičky kmínu

  • 2 lžičky koriandru
  • 1 lžička skořice
  • 1 limetka
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř
  • hrstka čerstvého koriandru

Příprava kuřecí mexické polévky:


1. Cibuli oloupeme a nasekáme na jemno. Osmahneme ji v hluboké pánvi na olivovém oleji. Poté přidáme tenké plátky rajčat, půl nakrájené pečené papriky bez slupky a kuřecí prsíčko v celku.

2. Do polévky přidáme kmín, koriandr a skořici. Dochutíme solí a pepřem. Dobře promícháme, přilijeme vývar a vaříme asi 20 minut, dokud se kuřecí maso neuvaří.

3. Vyndáme kuře, nakrájíme ho na plátky a polévku rozmixujeme dohladka. Přidáme zpět, spolu se zbývající nakrájenou paprikou, fazolemi a kukuřicí. Zakápneme limetkovou šťávou.

Autor: Liv

Mexická kuřecí polévka s rajčaty, fazolemi a paprikou. Mexická kuchyně je velmi různorodá, ale téměř vždy vychází z přísad, jako jsou fazole a kukuřice. Mexická kuřecí polévka není výjimkou.
Nejlepší recept

 305 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ