Ruská rybí polévka ucha

06.10 2020|Polévky
Ruská rybí polévka ucha

Ucha je součástí ruské kuchyně stovky let. Je to jednoduchá, rustikální polévka, která je nádherně lehká a chutná. Naše varianta uchy je připravena z candáta. Rybí chuť je natolik jemná, že tuto rybí polévku ocení i ti, kteří rybí polévky moc nemusí.

Ingredience na ruskou polévku ucha:

  • 4 filety menšího čerstvého candáta (v Tescu jsou to 2 balíčky po 100 korunách
  • 8-10 šálků vody
  • 5 kuliček černého pepře
  • 3 bobkové listy
  • sůl
  • 5 středně velkých brambor
  • 6 mladých mrkví
  • 1 velká cibule
  • 5 stonků řapíkatého celeru
  • čerstvá petržel
  • čerstvý kopr

Příprava polévky ucha:

1. Do hrnce s vodou vložíme celé filety candáta i s kůží, bobkový list a kuličky pepře. Osolíme a vaříme 20 minut.

2. Poté rybí vývar scedíme. Rybí maso si dáme stranou. Bobkový list a pepř vyhodíme.

3. Do vývaru přidáme na malé kostičky nakrájené brambory, oloupané mrkve nakrájené na polovinu, cibuli nasekanou na drobno a řapíkatý celer nakrájený na drobné kousky.

4. Vaříme 20-30 minut, dokud se neuvaří brambory a mrkev. Během vaření osolíme. V mezičase zbavíme filety candáta kůže a nakrájíme na kousky.

5. Do hotové polévky vrátíme rybí maso.

6. Uchu servírujeme posypanou čerstvými bylinkami - nasekaným koprem a petrželkou. Samozřejmostí je dobrý chleba.

TIP: Ucha s candátem není úplně obvyklá, ale my jsme si candáta zvolili, protože je dostupný ve větších supermarketech Tesco. Běžné se do uchy dávají karasi, pstruzi, okouni, ale třeba i losos. Polévku můžete připravit i z několika druhů ryb. Ryby se obvykle vaří v celku i s hlavou. Naše varianta z candáta je méně pracná, protože ji vaříme z filet, není proto potřeba vybírat kosti. Navíc je chuťově jemnější. To určitě ocení i ti, kteří rybím polévkám příliš neholdují.

Autor: Jad

Ruská rybí polévka ucha. Ucha je tradiční rybí polévka z Ruska. Je velmi jednoduchá a dá se připravit tak, aby chutnala i těm, kteří obvykle rybí polévky moc nemusí. Náš recept z candáta si zamilujete. Zkuste jej.
Nejlepší recept

 302 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ