Ruská rybí polévka ucha
Egyptská polévka z červené čočky
Tradiční hovězí vývar
Minestrone - italská zeleninová polévka
Srbská fazolová polévka
Okroška - osvěžující letní polévka z Ruska
Polévka z červené čočky s rajčaty
Kuřecí polévka s bramborem
Pho Ga - vietnamská kuřecí polévka
Egyptská polévka z červené čočky
Tradiční hovězí vývar
Minestrone - italská zeleninová polévka
Srbská fazolová polévka
Okroška - osvěžující letní polévka z Ruska
Polévka z červené čočky s rajčaty
Kuřecí polévka s bramborem
Pho Ga - vietnamská kuřecí polévka
Ruská rybí polévka ucha

Ucha je součástí ruské kuchyně stovky let. Je to jednoduchá, rustikální polévka, která je nádherně lehká a chutná. Naše varianta uchy je připravena z candáta. Rybí chuť je natolik jemná, že tuto rybí polévku ocení i ti, kteří rybí polévky moc nemusí.
Ingredience na ruskou polévku ucha:
- 4 filety menšího čerstvého candáta (v Tescu jsou to 2 balíčky po 100 korunách
- 8-10 šálků vody
- 5 kuliček černého pepře
- 3 bobkové listy
- sůl
- 5 středně velkých brambor
- 6 mladých mrkví
- 1 velká cibule
- 5 stonků řapíkatého celeru
- čerstvá petržel
- čerstvý kopr
Příprava polévky ucha:
1. Do hrnce s vodou vložíme celé filety candáta i s kůží, bobkový list a kuličky pepře. Osolíme a vaříme 20 minut.2. Poté rybí vývar scedíme. Rybí maso si dáme stranou. Bobkový list a pepř vyhodíme.
3. Do vývaru přidáme na malé kostičky nakrájené brambory, oloupané mrkve nakrájené na polovinu, cibuli nasekanou na drobno a řapíkatý celer nakrájený na drobné kousky.
4. Vaříme 20-30 minut, dokud se neuvaří brambory a mrkev. Během vaření osolíme. V mezičase zbavíme filety candáta kůže a nakrájíme na kousky.
5. Do hotové polévky vrátíme rybí maso.
6. Uchu servírujeme posypanou čerstvými bylinkami - nasekaným koprem a petrželkou. Samozřejmostí je dobrý chleba.
TIP: Ucha s candátem není úplně obvyklá, ale my jsme si candáta zvolili, protože je dostupný ve větších supermarketech Tesco. Běžné se do uchy dávají karasi, pstruzi, okouni, ale třeba i losos. Polévku můžete připravit i z několika druhů ryb. Ryby se obvykle vaří v celku i s hlavou. Naše varianta z candáta je méně pracná, protože ji vaříme z filet, není proto potřeba vybírat kosti. Navíc je chuťově jemnější. To určitě ocení i ti, kteří rybím polévkám příliš neholdují.
Autor: Jad
Ruská rybí polévka ucha. Ucha je tradiční rybí polévka z Ruska. Je velmi jednoduchá a dá se připravit tak, aby chutnala i těm, kteří obvykle rybí polévky moc nemusí. Náš recept z candáta si zamilujete. Zkuste jej.
Nejlepší recept
302
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ