Delikátní recept na polévku z červené řepy podle Jamieho Olivera

08.01 2016|Polévky
Delikátní recept na polévku z červené řepy podle Jamieho Olivera

Ačkoliv je jaro ještě daleko, my už pro vás chystáme jarní recepty. Tím dnešním receptem bude studená polévka z červené řepy podle známého kuchaře Jamieho Olivera. Následující recept je na 4 porce

Ingredience na polévku z červeného řepy dle Jamieho Olivera:

  • 600 g řepy
  • 750 ml vody
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 300 ml podmáslí
  • 150 g jogurtu
  • 4 ředkvičky
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce cukru
  • sůl dle chuti
  • pepř dle chuti

Příprava polévky z červené řepy podle Jamieho Olivera:


1. Syrovou červenou řepu umyjte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Nastrouhanou řepu dejte vařit v hrnci se studenou vodou. Přiveďte k varu, snižte na nižší teplotu a vařte asi 20 minut.

2. Když řepa změkne, přidejte vývar, cukr a sundejte hrnec z tepla a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Poté vše rozmixujte na nejnižší rychlosti mixéru.

3. Do chladné polévky přidejte podmáslí, jogurt a citronovou šťávu. Přidejte sůl a pepř. Polévka by měla být jemně nasládlá. Podle potřeby ještě můžete přidat citronovou šťávu.

4. Polévku podáváme studenou, ozdobenou nasekanými ředkvičkami, celerem a bylinkami dle chuti. K polévce z červené řepy se skvěle hodí tmavý chléb.

Autor: Jad

Delikátní recept na polévku z červené řepy podle Jamieho Olivera. Tím dnešním receptem bude studená polévka z červené řepy podle známého kuchaře Jamieho Olivera.
Nejlepší recept

 302 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ