Delikátní recept na polévku z červené řepy podle Jamieho Olivera
Sýrová polévka s mozzarelou a balzamikovým octem
Jemný chřestový krém
Krémová kuřecí polévka s houbami a chilli
Pastináková polévka s pórkem
Indická rajčatová polévka
Kuřecí polévka Tom Yam
Květákový krém se sýrem
Arménská jehněčí polévka khashlama
Sýrová polévka s mozzarelou a balzamikovým octem
Jemný chřestový krém
Krémová kuřecí polévka s houbami a chilli
Pastináková polévka s pórkem
Indická rajčatová polévka
Kuřecí polévka Tom Yam
Květákový krém se sýrem
Arménská jehněčí polévka khashlama
Delikátní recept na polévku z červené řepy podle Jamieho Olivera

Ačkoliv je jaro ještě daleko, my už pro vás chystáme jarní recepty. Tím dnešním receptem bude studená polévka z červené řepy podle známého kuchaře Jamieho Olivera. Následující recept je na 4 porce
Ingredience na polévku z červeného řepy dle Jamieho Olivera:
- 600 g řepy
- 750 ml vody
- 500 ml kuřecího vývaru
- 300 ml podmáslí
- 150 g jogurtu
- 4 ředkvičky
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce cukru
- sůl dle chuti
- pepř dle chuti
Příprava polévky z červené řepy podle Jamieho Olivera:
1. Syrovou červenou řepu umyjte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Nastrouhanou řepu dejte vařit v hrnci se studenou vodou. Přiveďte k varu, snižte na nižší teplotu a vařte asi 20 minut.
2. Když řepa změkne, přidejte vývar, cukr a sundejte hrnec z tepla a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Poté vše rozmixujte na nejnižší rychlosti mixéru.
3. Do chladné polévky přidejte podmáslí, jogurt a citronovou šťávu. Přidejte sůl a pepř. Polévka by měla být jemně nasládlá. Podle potřeby ještě můžete přidat citronovou šťávu.
4. Polévku podáváme studenou, ozdobenou nasekanými ředkvičkami, celerem a bylinkami dle chuti. K polévce z červené řepy se skvěle hodí tmavý chléb.
Autor: Jad
Delikátní recept na polévku z červené řepy podle Jamieho Olivera. Tím dnešním receptem bude studená polévka z červené řepy podle známého kuchaře Jamieho Olivera.
Nejlepší recept
329
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ