Tuňáková polévka

14.10 2015|Polévky
Tuňáková polévka

Milovníci rybích polévek si určitě zamilují i tuňákovou polévku s rajčaty. Vydatnou polévku podáváme s pečivem.

Ingredience na tuňákovou polévku:

  • 1 velká nebo 2 menší cibule
  • 3-5 rajčat (podle velikosti)
  • 3 lžíce oleje, kousek cukety
  • 1 plechovka tuňákového salátu s hráškem
  • 1 lžička sušené bazalky
  • sůl
  • mletý pepř

Příprava tuňákové polévky:


1. Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky, oloupanou cuketu na kostičky. Cibuli posekáme nahrubo a osmahneme na rozpáleném oleji.

2. Přidáme rajčata a cuketu a za stálého míchání společně chvilku podusíme. Zalijeme studenou vodou (asi 1,2 l), osolíme, opepříme, přidáme bazalku a asi 5 minut vaříme.

3. Pak vmícháme obsah plechovky s tuňákem, promícháme a necháme přejít varem. Podle chuti dosolíme a rozmixujeme.

Autor: Šárka

Tuňáková polévka. Milovníci rybích polévek si určitě zamilují i tuňákovou polévku s rajčaty. Vydatnou polévku podáváme s pečivem.
Nejlepší recept

 307 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ