Žloutková polévka s pažitkou

11.03 2013|Polévky
Žloutková polévka s pažitkou

Receptů na dobré polévky není nikdy dost, proto si dnes připravíme jednoduchou žloutkovou polévku s krémovou konzistencí. Doporučujeme podávat s krutony.

Ingredience na žloutkovou polévku:

  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 750 ml drůbežího vývaru
  • 250 ml smetany na vaření
  • sůl
  • mletý pepř
  • 3 žloutky
  • velká hrst posekané pažitky

Příprava žloutkové polévky:


1. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji studeným vývarem, důkladně rozmícháme a necháme 10 minut povařit.

2. Přilijeme smetanu a vaříme dalších 10 minut.

3. Z polévky odebereme 4-5 lžic do misky. Až přestane být horká, rozmícháme v ní žloutky.

4. Do vařící polévky nasypeme pažitku a necháme krátce přejít varem.

5. Polévku odstavíme z plamene a za stálého míchání vlijeme žloutky. Dále už nevaříme.

6. Polévku podle chuti dosolíme či opepříme.

Autor: Mirka

Žloutková polévka s pažitkou. Receptů na dobré polévky není nikdy dost, proto si dnes připravíme jednoduchou žloutkovou polévku s krémovou konzistencí. Doporučujeme podávat s krutony.
Nejlepší recept

 343 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ