Gulášová polévka z hovězího masa

18.08 2015|Polévky
Gulášová polévka z hovězího masa

Gulášová polévka je klasika, která do české kuchyně rozhodně patří. Standardně se připravuje z párku, dnes si ovšem připravíme gulášovou polévku z hovězího masa.

Ingredience na gulášovou polévku z hovězího masa:

  • 400-500 g hovězího předního masa (kližka, krk)
  • 2 cibule
  • 1 lžíce hladké mouky
  • olej
  • mletá sladká paprika
  • mletá pálivá paprika
  • kmín
  • sůl
  • mletý pepř
  • 4 středně velké brambory
  • majoránka
  • 3-4 stroužky česneku
  • zelená petrželka

Příprava gulášové polévky z hovězího masa:


1. Hovězí maso nakrájíme na kostičky a prudce osmahneme na rozpáleném oleji. Až se maso zatáhne, přidáme pokrájenou cibuli a chvíli společně smažíme.

2. Osolíme, opepříme, okořeníme paprikou a kmínem. Zaprášíme moukou, dobře promícháme a zalijeme horkým vývarem nebo vodou (cca 1,5 l).

3. Promícháme a vaříme do změknutí masa.

4. Až je maso měkké, přidáme oloupané na kostičky pokrájené brambory, majoránku a dovaříme do změknutí brambor.

5. Podle potřeby dosolíme, dopepříme a dochutíme rozmačkaným česnekem. Nakonec vmícháme posekanou zelenou petrželku.

Autor: Anežka

Gulášová polévka je klasika, kterou si můžete uvařit k obědu i k večeři. Dnešní recept je na gulášovou polévku z hovězího masa. Gulášová
Nejlepší recept

 303 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ