Gulášová polévka z hovězího masa
Pikantní dýňová polévka
Krémová pórková polévka
Krupicová polévka s hráškem
Vločková polévka se špenátem
Čočková polévka se zelím a uzeným
Tuňáková polévka
Žloutková polévka s pažitkou
Fazolová polévka ze zelených lusků
Pikantní dýňová polévka
Krémová pórková polévka
Krupicová polévka s hráškem
Vločková polévka se špenátem
Čočková polévka se zelím a uzeným
Tuňáková polévka
Žloutková polévka s pažitkou
Fazolová polévka ze zelených lusků
Gulášová polévka z hovězího masa
Gulášová polévka je klasika, která do české kuchyně rozhodně patří. Standardně se připravuje z párku, dnes si ovšem připravíme gulášovou polévku z hovězího masa.
Ingredience na gulášovou polévku z hovězího masa:
- 400-500 g hovězího předního masa (kližka, krk)
- 2 cibule
- 1 lžíce hladké mouky
- olej
- mletá sladká paprika
- mletá pálivá paprika
- kmín
- sůl
- mletý pepř
- 4 středně velké brambory
- majoránka
- 3-4 stroužky česneku
- zelená petrželka
Příprava gulášové polévky z hovězího masa:
1. Hovězí maso nakrájíme na kostičky a prudce osmahneme na rozpáleném oleji. Až se maso zatáhne, přidáme pokrájenou cibuli a chvíli společně smažíme.
2. Osolíme, opepříme, okořeníme paprikou a kmínem. Zaprášíme moukou, dobře promícháme a zalijeme horkým vývarem nebo vodou (cca 1,5 l).
3. Promícháme a vaříme do změknutí masa.
4. Až je maso měkké, přidáme oloupané na kostičky pokrájené brambory, majoránku a dovaříme do změknutí brambor.
5. Podle potřeby dosolíme, dopepříme a dochutíme rozmačkaným česnekem. Nakonec vmícháme posekanou zelenou petrželku.
Autor: Anežka
Gulášová polévka je klasika, kterou si můžete uvařit k obědu i k večeři. Dnešní recept je na gulášovou polévku z hovězího masa. Gulášová
Nejlepší recept
321
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ