Krupicová polévka s hráškem

23.08 2015|Polévky
Krupicová polévka s hráškem

Krupicová polévka s hráškem je jemná polévka, kterou si můžete udělat k obědu i k večeři.

Ingredience na krupicovou polévku s hráškem:

  • 1 lžíce másla
  • 3 lžíce dětské krupičky
  • 1 vejce
  • 200 g hrášku
  • 1 mladá cibulka
  • 1 kostka zeleninového bujónu
  • sůl
  • mletý pepř
  • muškátový oříšek
  • pažitka

Příprava krupicové polévky s hráškem:


1. V hrnci rozehřejeme máslo a opražíme na něm krupičku dozlatova.

2. Odstavíme, přidáme celé vejce a důkladně rozmícháme s krupičkou. Zalijeme studenou vodou (asi 1 l), přidáme na kousky pokrájenou cibulku, osolíme, opepříme a 10 minut povaříme.

3. Přisypeme hrášek, nastrouhaný muškátový oříšek a vaříme ještě asi 4 minuty.

Krupicová polévka s hráškem je oblíbená polévka, která se hodí k obědu i k večeři. Krupicová polévka s hráškem je chutná samostatně i s pečivem
Nejlepší recept

 308 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ