Zeleninová polévka s jáhlami

11.01 2015|Polévky
Zeleninová polévka s jáhlami

Zeleninová polévka je zdravá sama o sobě, když k ní ovšem přidáte ještě jáhly, bude ještě zdravější. Zeleninová polévka s jáhlami je jednoduchá a rychlá.

Ingredience na zeleninovou polévku s jáhlami:

  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 cibule
  • 1 petržel
  • 2 mrkve
  • 2 brambory
  • 1 kostka slepičího bujónu
  • sůl
  • mletý pepř
  • majoránka
  • 3-4 lžíce jahel
  • 3 stroužky česneku
  • zelená petrželka

Příprava zeleninové polévky s jáhlami:


1. V hrnci rozpálíme olej a máslo. Nasypeme pokrájenou cibuli a nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu. Za stálého míchání smažíme, až mrkev pustí barvu.

2. Zeleninu zalijeme studenou vodou (asi 1,5 l), osolíme, přidáme bujón, na kostičky nakrájené oloupané brambory, pepř, majoránku, jáhly a vaříme do změknutí (asi 15 minut).

3. Po odstavení z plotny vmícháme rozmačkaný česnek a posekanou zelenou petrželku.

Autor: Mia

Zeleninová s jáhlami. Zeleninová polévka je zdravá sama o sobě, když k ní ovšem přidáte ještě jáhly, bude ještě zdravější. Zeleninová polévka s jáhlami je jednoduchá a rychlá.
Nejlepší recept

 310 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ