Čočková polévka se zelím a uzeným
Gulášová polévka z hovězího masa
Pikantní dýňová polévka
Krémová pórková polévka
Krupicová polévka s hráškem
Tuňáková polévka
Žloutková polévka s pažitkou
Fazolová polévka ze zelených lusků
Valašská kyselica s klobásou
Gulášová polévka z hovězího masa
Pikantní dýňová polévka
Krémová pórková polévka
Krupicová polévka s hráškem
Tuňáková polévka
Žloutková polévka s pažitkou
Fazolová polévka ze zelených lusků
Valašská kyselica s klobásou
Čočková polévka se zelím a uzeným
Čočková polévka se zelím a uzeným ke sytá polévka, kterou můžete servírovat k obědu i k večeři. Uzené maso dodá polévce skvělou chuť.
Ingredience na čočkovou polévku se zelím a uzeným:
- 200 g čočky
- 200 g kysaného zelí
- 1 velká cibule
- 1 mrkev
- kousek celeru
- 2 stroužky česneku
- 150 g uzeného masa
- 3 bobkové listy
- sůl
- mletý pepř
- majoránka
- 1 lžíce sádla nebo oleje
Příprava čočkové polévky se zelím:
1. Přebranou čočku opereme a zalijeme studenou vodou. Přes noc necháme stát.
2. Ráno vodu slijeme, zalijeme čistou vodou, přidáme bobkové listy a uvaříme doměkka.
3. Na sádle osmahneme posekanou cibuli dozlatova. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev s celerem a za častého míchání smažíme, až zelenina změkne.
4. Ze zelí vymačkáme přebytečnou tekutinu a pokrájíme ho na menší kousky (není nutné).
5. Až je čočka měkká, přidáme k ní zelí, osmaženou zeleninu a na kostičky pokrájené uzené. Osolíme, opepříme, přidáme lžičku majoránky a společně 5-10 minut povaříme.
6. Polévku odstavíme z polotny a vmícháme rozmačkaný česnek.
Autor: Jitka
Čočková polévka se zelím a uzeným je hutná polévka, která vás zasytí k obědu i k večeři. Čočková polévka dostane svou skvělou chuť právě díky
Nejlepší recept
322
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ