Čočková polévka se zelím a uzeným

24.08 2015|Polévky
Čočková polévka se zelím a uzeným

Čočková polévka se zelím a uzeným ke sytá polévka, kterou můžete servírovat k obědu i k večeři. Uzené maso dodá polévce skvělou chuť.

Ingredience na čočkovou polévku se zelím a uzeným:

  • 200 g čočky
  • 200 g kysaného zelí
  • 1 velká cibule
  • 1 mrkev
  • kousek celeru
  • 2 stroužky česneku
  • 150 g uzeného masa
  • 3 bobkové listy
  • sůl
  • mletý pepř
  • majoránka
  • 1 lžíce sádla nebo oleje

Příprava čočkové polévky se zelím:


1. Přebranou čočku opereme a zalijeme studenou vodou. Přes noc necháme stát.

2. Ráno vodu slijeme, zalijeme čistou vodou, přidáme bobkové listy a uvaříme doměkka.

3. Na sádle osmahneme posekanou cibuli dozlatova. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev s celerem a za častého míchání smažíme, až zelenina změkne.

4. Ze zelí vymačkáme přebytečnou tekutinu a pokrájíme ho na menší kousky (není nutné).

5. Až je čočka měkká, přidáme k ní zelí, osmaženou zeleninu a na kostičky pokrájené uzené. Osolíme, opepříme, přidáme lžičku majoránky a společně 5-10 minut povaříme.

6. Polévku odstavíme z polotny a vmícháme rozmačkaný česnek.

Autor: Jitka

Čočková polévka se zelím a uzeným je hutná polévka, která vás zasytí k obědu i k večeři. Čočková polévka dostane svou skvělou chuť právě díky
Nejlepší recept

 322 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ