Fazolová polévka ze zelených lusků

13.08 2015|Polévky
Fazolová polévka ze zelených lusků

Fazolová polévka ze zelených lusků s uzeným masem a smetanou je vydatná polévka, která nasytí celou rodinu.

Ingredience na fazolovou polévku ze zelených lusků:

  • 200-300 g zelených fazolových lusků
  • 2 brambory
  • 1 cibule
  • 200-250 g uzeného masa
  • 1 lžíce tuku
  • 2-3 stroužky česneku
  • 1,5-2 l vody
  • 2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • sůl

Příprava fazolové polévky ze zelených lusků:


1. Lusky nakrájíme na 2-3 cm dlouhé kousky.

2. Na rozpáleném tuku zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme lusky a na kostičky pokrájené maso. Krátce společně osmažíme.

3. Zalijeme vodou, osolíme, přidáme nastrouhaný nebo nadrobno nakrájený česnek a uvaříme doměkka.

4. V půl hrnku vody rozkvedláme mouku a vlijeme do polévky. Znovu důkladně povaříme. Chvíli před koncem varu přilijeme smetanu a necháme ještě chvilku pomalu probublat.

Autor: Helena Chvátalová

Fazolová polévka ze zelených lusků s uzeným masem a smetanou je vydatná polévka, která nasytí celou rodinu. Fazolová polévka ze zelených lusků
Nejlepší recept

 334 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ