Dýňová polévka se zázvorem

06.12 2019|Polévky
Dýňová polévka se zázvorem

Dýňová polévka se zázvorem je opravdovým kulinářským zážitkem. Té dnešní bude vévodit zázvor a jablka. Podávat ji můžete s opečenou bagetkou nebo krutonky.

Ingredience na dýňovou polévku se zázvorem:

Pro 4 osoby
67 kcal na 100 g
40 min.
  • 600 g očištěné dýňové dužniny
  • 2 jablka
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • šťáva z půl citronu
  • 30 g másla
  • 1 lžička karí
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • sůl
  • 1 l drůbežího vývaru
  • zelená petrželka nebo pažitka
  • smetana na vaření

Příprava dýňové polévky se zázvorem:


1. Dýni pokrájíme na kostky. Jablka oloupeme, pokrájíme na kostičky a zakapeme citronovou šťávou.

2. Na rozehřátém másle orestujeme pokrájenou cibuli a nadrobno posekaný česnek. Přidáme koření a ještě asi minutu smažíme.

3. Na tento základ nasypeme dýni a jablka, osolíme a zalijeme vývarem. Vaříme do změknutí dýně (asi 40 minut).

4. Necháme částečně zchladnout a rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme smetanu a necháme znovu probublat.

5. Na talíři můžeme ozdobit lžící zakysané smetany (není nutné) a posypeme bylinkami.




Dýňová polévka se zázvorem. Dýňová polévka se zázvorem je opravdovým kulinářským zážitkem. Té dnešní bude vévodit zázvor a jablka. Podávat ji můžete s opečenou bagetkou nebo krutonky.
Nejlepší recept

 314 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ