Pohanková polévka

15.08 2015|Polévky
Pohanková polévka

Hledáte tip na zdravý oběd. Dejte si lehký salát a před ním pohankovou polévku. Pohanka je vhodná i pro celiaky, neobsahuje totiž lepek.

Ingredience na pohankovou polévku:

  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 cibule
  • 3-4 lžíce pohanky
  • 2 mrkve
  • 2 petržele
  • kousek celeru
  • sůl
  • špetka mletého pepře
  • 2 bobkové listy
  • 4 kuličky nového koření
  • 1 lžička majoránky
  • 2-3 stroužky česneku
  • pažitka

Příprava pohankové polévky:


1. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a posekáme nadrobno.

2. V hrnci zahřejeme olej s máslem a přisypeme cibuli. Za stálého míchání necháme zesklovatět. Přisypeme pohanku a ještě chvíli společně orestujeme.

3. Zalijeme studenou vodou (cca 1,5 l). Přidáme zeleninu, všechno koření, osolíme a vaříme do změknutí zeleniny i pohanky (cca 15 minut).

4. Z hotové polévky vyjmeme bobkové listy a kuličky koření. Přidáme rozmačkaný česnek a podle chuti dosolíme či dopepříme.

5. Na talíři posypeme posekanou pažitkou.

Autor: Ilča

Polévka je dobrým tipem na zdravý oběd. Dejte si lehký salát a před ním pohankovou polévku. Pohanku ocení i celiaci, protože neobsahuje žádný lepek.
Nejlepší recept

 312 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ