Pohanková polévka
Zeleninová polévka s bramborem a hráškem
Bramborová polévka se smetanou
Celerová polévka se smetanou
Dýňová polévka se zázvorem
Žampionová polévka bez smetany
Kmínová polévka s vejci
Kukuřičná polévka
Čočková polévka s uzeným
Zeleninová polévka s bramborem a hráškem
Bramborová polévka se smetanou
Celerová polévka se smetanou
Dýňová polévka se zázvorem
Žampionová polévka bez smetany
Kmínová polévka s vejci
Kukuřičná polévka
Čočková polévka s uzeným
Pohanková polévka

Hledáte tip na zdravý oběd. Dejte si lehký salát a před ním pohankovou polévku. Pohanka je vhodná i pro celiaky, neobsahuje totiž lepek.
Ingredience na pohankovou polévku:
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce másla
- 1 cibule
- 3-4 lžíce pohanky
- 2 mrkve
- 2 petržele
- kousek celeru
- sůl
- špetka mletého pepře
- 2 bobkové listy
- 4 kuličky nového koření
- 1 lžička majoránky
- 2-3 stroužky česneku
- pažitka
Příprava pohankové polévky:
1. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a posekáme nadrobno.
2. V hrnci zahřejeme olej s máslem a přisypeme cibuli. Za stálého míchání necháme zesklovatět. Přisypeme pohanku a ještě chvíli společně orestujeme.
3. Zalijeme studenou vodou (cca 1,5 l). Přidáme zeleninu, všechno koření, osolíme a vaříme do změknutí zeleniny i pohanky (cca 15 minut).
4. Z hotové polévky vyjmeme bobkové listy a kuličky koření. Přidáme rozmačkaný česnek a podle chuti dosolíme či dopepříme.
5. Na talíři posypeme posekanou pažitkou.
Autor: Ilča
Polévka je dobrým tipem na zdravý oběd. Dejte si lehký salát a před ním pohankovou polévku. Pohanku ocení i celiaci, protože neobsahuje žádný lepek.
Nejlepší recept
312
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ