Mrkvová roláda s tvarohovo-mandlovým krémem

18.03 2021|Dezerty
Mrkvová roláda s tvarohovo-mandlovým krémem

Rychlá, dobrá a zdravá. Taková je mrkvová roláda s krémem z tvarohu, zakysané smetany a mletých mandlí. Příprava není nikterak složitá a zabere vám maximálně 30 minut.

Ingredience:

Piškot:
  • 3 vejce
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 50 g krupicového cukru
  • 2 velké mrkve
  • 20 g strouhaného kokosu
  • 100 g hladké mouky
  • 1 lžička sody
  • 2 lžíce oleje
Náplň:
  • vanička měkkého tvarohu
  • 100 g zakysané smetany
  • 50 g mletých mandlí
  • moučkový cukr dle chuti

Příprava:


Vejce s cukry vyšleháme do husté pěny. Přidáme mouku promíchanou se sodou, jemně nastrouhanou mrkev, kokos a olej. Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem.

Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 180°C asi 12 minut. Ihned po vytažení z trouby překlopíme piškot na utěrku a srolujeme. Necháme vychladnout.

Tvaroh a zakysanou smetanu vyšleháme s cukrem, přidáme mandle a zamícháme. Náplň rozetřeme na vychladlý korpus. Stočíme a necháme ji zatuhnout v lednici. Poté krájíme na plátky a můžeme konzumovat.

Mrkvová roláda s krémem z tvarohu, zakysané smetany a mandlí je výborná i zdravá zároveň. Příprava je jednoduchá a rychlá. Mrkvový dezert si zamilujete.
Nejlepší recept

 299 
  Komentáře ( 1 )

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Lilka|29.03 2021 11:11
Vyzkoušeno a mrkvová roláda je opravdová mňamka. Děcka to zblajzly během půl hodiny Aspoň, že je to zdravé
Odpovědět
 1