Jablečná bublanina

09.10 2021|Dezerty
Jablečná bublanina

Pokud máte přebytek padaných jablek, není nic jednoduššího, než z nich upéct nadýchanou bublaninu, která vám zmizí pod rukami ještě dřív, než ji položíte na stůl.

Ingredience:

  • 240 g cukru
  • 240 g hladké mouky
  • prášek do pečiva
  • špetku soli
  • 1 hrnek oleje
  • 4 vejce
  • 4 velké jablka


Příprava:

Vejce s cukrem ušleháme do pěny. Přidáme 100 ml horké vody a sklenku oleje. Nakonec přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Jablka smícháme se skořicí a přidáme do těsta. Pečeme na 180°C 30 až 45 minut. Před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem.

Autor: jad

Bublanina z jablek je rychlá a vynikající buchta, kterou ocení všichni, kdo mají přebytek padaných jablíček. Nadýchaný piškot, jablka a skořice jsou neodolatelnou kombinací.
Nejlepší recept

 302 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ