Výborná buchta s jablky, mrkví a tvarohem

11.10 2021|Dezerty
Výborná buchta s jablky, mrkví a tvarohem

Z jablek, mrkve a tvarohu se dá udělat vynikající buchta, která se hodí k snídani i ke svačině. Nadýchaný a vláčný korpus skvěle doplňuje krém z tvarohu a zakysané smetany. Buchta je nejen chutná, ale i výživná a zdravá. Jablka, mrkev a tvaroh výborně doplňují špaldová mouka a ovesné vločky, které mají vysoký obsah vitaminů, minerálů a vlákniny.

Ingredience:

  • 3 vejce
  • 150 g špaldové mouky
  • 50 g ovesných vloček
  • 1 lžička mleté skořice
  • 100 g třtinového cukru
  • 60 g másla
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 3 nastrouhaná jablka
  • 3 nastrouhané mrkve
  • hrst nasekaných vlašských ořechů
Krém
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 100 ml zakysané smetany
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • cukr podle chuti

Příprava:

Vejce ušleháme s cukrem. Přilijeme rozpuštěné máslo a postupně vmícháme zbytek ingrediencí. Pečeme na 180 stupňů Celsia přibližně 30 minut. Mezitím si smícháme všechny ingredience na krém. Hotový dort necháme vychladnout a poté potřeme krémem. Můžeme dozdobit skořicí a jablky.

Autor: Jad

Jablka, tvaroh a mrkev jsou perfektní ingredience do buchty, která se skvěle hodí ke kávě i ke snídani. Jablečná buchta ze špaldové mouky doplněna o tvarohový krém nesmí chybět ve vašem seznamu receptů.
Nejlepší recept

 301 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ