Křehké tartaletky s lehkým citronovým krémem
Francouzské eclair s jahodami a šlehačkou
Zdravá a výživná tvarohová buchta
Mrkvová roláda s tvarohovo-mandlovým krémem
Vánoční medové perníčky - videorecept
Jablečná bublanina
Výborná buchta s jablky, mrkví a tvarohem
Francouzské eclair s jahodami a šlehačkou
Zdravá a výživná tvarohová buchta
Mrkvová roláda s tvarohovo-mandlovým krémem
Vánoční medové perníčky - videorecept
Jablečná bublanina
Výborná buchta s jablky, mrkví a tvarohem
Křehké tartaletky s lehkým citronovým krémem

Tartaletky s citronovým krémem si zamilujete na první pohled. Křehké těsto v kombinaci lehkým citronovým krémem a italským sněhem nejen krásně vypadá, ale i chutná. Jsou sice trošku pracnější, ale odměnou vám budou nadšení strávníci.
Ingredience:
Těsto:
- 140 g másla
- 70 g moučkového cukru
- 60 g žloutků (2-3 žloutky)
- citronová kůra
- špetka soli
- 240 g cukru krupice
- 70 g másla
- 160 g vajec
- 85 ml citronové šťávy
- kůra ze dvou citronů
- špetka soli
- 55 g bílků
- 15 g + 150 g cukru krupice
- 55 ml vody
Příprava:
Nejdříve si připravíme těsto. Změklé máslo vyšleháme s cukrem, citronovou kůrou a žloutky. Poté přidáme mouku a sůl. Vznikne drobenka, kterou zpracujeme do těsta na pomoučeném válu. Nemělo lepit. Hotové těsto zabalíme do folie a necháme uležet v lednici 15-20 minut. Mezitím si předehřejeme na 180 stupňů troubu a připravíme si formy na tartaletky. Mělo by stačit 9 formiček o průměru 10 cm, nebo jedna koláčová forma o průměru 24-25 cm. Formičky vymažeme máslem a rozdělíme do formiček. Lehce jej vmáčkneme a upravíme okraje. Přikryjeme kouskem pečícího papríu a na dno vložíme suché luštěniny. Pečeme 10-15 minut. Necháme vychladnout a pak je opatrně vyklopíme.Zatímco se nám budou péct tartaletky, připravíme si krém. Všechny ingredience kromě másla smícháme v hrnci, který pomalu zahříváme na teplotu, při které krém začne trošku houstnout. Teplota musí být opravdu mírná, aby se vajíčka neuvařila. Poté sundáme z plamene a přecedíme do misky s máslem. Mícháme tak dlouho, dokud se nerozpustí máslo. Krém po zchladnutí pomalu zhoustne. Krém naplníme až po okraj do tartaletek a dáme na pár hodin do lednice.
Jako poslední si připravíme italský sníh, který dobře drží tvar i po několika dnech v lednici. 150 gramů cukru a vodu společně svaříme v hrnci. Mezitím si vyšleháme bílky s 15 gramy cukru. Jakmile bude cukrový rozvar bublat, pomalu a za stálého míchání jej vlijeme do bílků. Šlehejte do zchladnutí a zpevnění sněhu. Hotový sníh nastříkáme na tartaletky pomocí cukrářského sáčku.
Takto připravené tartaletky ještě rychle zapečeme pod horním grilem na maximální teplotu. Mělo by to trvat přibližně minutu. Pozor, aby se vám tartaletky nespálily. Tartaletky jsou ideální po 1-2 dnech v lednici. Těsto se totiž krásně propojí s citronovým krémem.
Křehký a svěží. Takový je dnešní dezert. Tartaletky s citronovým krémem a italským sněhem si zamilujete. Jsou sice trošku pracnější, ale výsledný efekt předčí všechnu námahu.
Nejlepší recept
299
Komentáře ( 1 )
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Mila|28.11 2022 16:30
Chybi kolik mouky?
Odpovědět
1