Francouzské eclair s jahodami a šlehačkou
Zdravá a výživná tvarohová buchta
Mrkvová roláda s tvarohovo-mandlovým krémem
Vánoční medové perníčky - videorecept
Linecké cukroví jako od babičky
Křehké tartaletky s lehkým citronovým krémem
Jablečná bublanina
Výborná buchta s jablky, mrkví a tvarohem
Zdravá a výživná tvarohová buchta
Mrkvová roláda s tvarohovo-mandlovým krémem
Vánoční medové perníčky - videorecept
Linecké cukroví jako od babičky
Křehké tartaletky s lehkým citronovým krémem
Jablečná bublanina
Výborná buchta s jablky, mrkví a tvarohem
Francouzské eclair s jahodami a šlehačkou

Pokud milujete větrníky a věnečky, pak si určitě zamilujete i francouzské eklérky (eclair). Rafinované kombinaci odpalovaného těsta, šlehačky a jahod se jen těžko odolává.
Ingredience:
- 125 ml mléka
- 125 g vody
- 5 g cukru
- 5 g soli
- 110 g másla
- 70 g hladké mouky
- 70 g polohrubé mouky
- 5 vajec
- šlehačka
- 2 lžíce moučkového cukru
- jahody
Příprava:
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Do hrnce dáme vodu, mléko, cukr, sůl a máslo a přivedeme k varu. Přidáme mouk a mícháme, dokud nevznikne hladká hmota, která se bude odlepovat ode dna. Hmotu přemístíme do robota a na nejnižší obrátky mícháme, dokud hmota nezchladne. Poté zvýšíme obrátky a přidáme vejce. Musí vzniknout lesklé a táhlé těsto.Takto připravené těsto stříkáme pomoci cukrářského sáčku na plech vyložený pečícím papírem jako 12-15 cm dlouhé proužky. Měly by mezi nimi být aspoň 2-3 cm rozestupy.
Pečeme v troubě na 10 minut, poté na pár vteřin otevřeme a vypustíme páru, snížíme teplotu na 180°C a pečeme ještě 20-30 minut. Eclairky musí být nafouknuté, krásně zlaté a na poklep znějí dutě. Necháme je vychladnout a mezitím si vyšleháme šlehačku s cukrem a omyjeme jahody. Eclairky naplníme s sladkou šlehačkou a dozdobíme jahodami.
Francouzský dezert eclair s jahodami a šlehačkou je neodolatelný. Nadýchaný a lehce sladký moučník si zamilujete pro všechny příležitosti.
Nejlepší recept
300
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ