Mangový cheesecake s bílou náplní a zrcadlovou mangovou vrstvou

04.05 2025|Dezerty
Mangový cheesecake s bílou náplní a zrcadlovou mangovou vrstvou

Jemná smetanová náplň, křupavý sušenkový základ a šťavnatá vrstva z čerstvého manga – tento mangový cheesecake je dokonalým letním pokušením. Připravíte ho bez pečení, vypadá nádherně a chutná ještě lépe. Ideální na oslavu, víkendové mlsání nebo jako sladká tečka za lehkým obědem.

Mangový cheesecake s bílou náplní a mangovou želatinou

Ingredience

Korpus

  • 200 g sušenek
  • 100 g rozpuštěného másla

Náplň

  • 500 g smetanového sýra
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 10 g želatiny + 2 lžíce vody (nebo 5 plátků)

Mangová želatina

  • 2 zralá manga (nebo 300 g mangového pyré)
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce cukru
  • 6 g želatiny + 2 lžíce vody (nebo 3 plátky)

Postup

  1. Sušenky rozdrťte a smíchejte s máslem. Natlačte do formy (ø 22 cm) a dejte do lednice ztuhnout.
  2. Želatinu nechte nabobtnat, poté jemně zahřejte. V míse vyšlehejte sýr s cukrem a vanilkou, vmíchejte želatinu a ušlehanou smetanu. Nalijte na korpus a dejte na 4 hodiny do lednice.
  3. Mango rozmixujte, přidejte citronovou šťávu a cukr. Vmíchejte rozpuštěnou želatinu. Nalijte na ztuhlý dort a dejte zpět do lednice alespoň na 2 hodiny.

Tip: Ozdobte čerstvým mangem nebo lístky máty. Nejlépe chutná druhý den po odležení.



Výživové hodnotyna 100 gna porci (1/8)
Energetická hodnota250 kcal200 kcal
Tuky18 g14,4 g
z toho nasycené10 g8 g
Sacharidy25 g20 g
z toho cukry15 g12 g
Bílkoviny4 g3,2 g
Sůl0,2 g0,16 g

Autor: Liv

Připravte si dokonalý mangový cheesecake s krémovou bílou náplní a mangovou želatinou. Ideální dezert pro letní oslavy i rodinné večery, bez pečení!
Nejlepší recept

 300 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ