Mangový cheesecake s bílou náplní a zrcadlovou mangovou vrstvou
Vláčná tvarohová buchta s ovocem: Jednoduchý recept, který si zamilujete
Zdravá čokoládová pěna bez cukru a smetany – hotová za 5 minut
Výborná buchta s jablky, mrkví a tvarohem
Jablečná bublanina
Nejlepší recept na kynuté těsto
Vláčná tvarohová buchta s ovocem: Jednoduchý recept, který si zamilujete
Zdravá čokoládová pěna bez cukru a smetany – hotová za 5 minut
Výborná buchta s jablky, mrkví a tvarohem
Jablečná bublanina
Nejlepší recept na kynuté těsto
Mangový cheesecake s bílou náplní a zrcadlovou mangovou vrstvou

Jemná smetanová náplň, křupavý sušenkový základ a šťavnatá vrstva z čerstvého manga – tento mangový cheesecake je dokonalým letním pokušením. Připravíte ho bez pečení, vypadá nádherně a chutná ještě lépe. Ideální na oslavu, víkendové mlsání nebo jako sladká tečka za lehkým obědem.
Mangový cheesecake s bílou náplní a mangovou želatinou
Ingredience
Korpus
- 200 g sušenek
- 100 g rozpuštěného másla
Náplň
- 500 g smetanového sýra
- 200 ml smetany ke šlehání
- 100 g moučkového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 10 g želatiny + 2 lžíce vody (nebo 5 plátků)
Mangová želatina
- 2 zralá manga (nebo 300 g mangového pyré)
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce cukru
- 6 g želatiny + 2 lžíce vody (nebo 3 plátky)
Postup
- Sušenky rozdrťte a smíchejte s máslem. Natlačte do formy (ø 22 cm) a dejte do lednice ztuhnout.
- Želatinu nechte nabobtnat, poté jemně zahřejte. V míse vyšlehejte sýr s cukrem a vanilkou, vmíchejte želatinu a ušlehanou smetanu. Nalijte na korpus a dejte na 4 hodiny do lednice.
- Mango rozmixujte, přidejte citronovou šťávu a cukr. Vmíchejte rozpuštěnou želatinu. Nalijte na ztuhlý dort a dejte zpět do lednice alespoň na 2 hodiny.
Tip: Ozdobte čerstvým mangem nebo lístky máty. Nejlépe chutná druhý den po odležení.
Výživové hodnoty | na 100 g | na porci (1/8) |
---|---|---|
Energetická hodnota | 250 kcal | 200 kcal |
Tuky | 18 g | 14,4 g |
z toho nasycené | 10 g | 8 g |
Sacharidy | 25 g | 20 g |
z toho cukry | 15 g | 12 g |
Bílkoviny | 4 g | 3,2 g |
Sůl | 0,2 g | 0,16 g |
Autor: Liv
Připravte si dokonalý mangový cheesecake s krémovou bílou náplní a mangovou želatinou. Ideální dezert pro letní oslavy i rodinné večery, bez pečení!
Nejlepší recept
300
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ