Karamelová roláda

27.08 2015|Dezerty
Karamelová roláda

Karamelová roláda vám přijde vhod kdykoliv, když dostane chuť na něco opravdu sladkého. Lahodný dezert si zamiluje celá rodina.

Ingredience na karamelovou roládu:

Těsto:
  • 6 vajec
  • 140 g cukru krupice
  • 60 g hladké mouky
  • 20 g kakaového prášku
Krém:
  • 250 g másla
  • 1 sáček karamelového pudinku
  • 300 ml mléka
  • 1 plechovka salka
Dále:
  • mleté ořechy
  • čokoládové ozdoby

Příprava karamelové rolády:


1. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Pak vešleháme žloutky a vařečkou zlehka vmícháme mouku smíchanou s kakaem.

2. Rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a upečeme (8 minut). Ihned po upečení stáhneme i s papírem z plechu a necháme vychladnout.

3. Ingredience na krém smícháme. Na vychladlý piškotový plát rozetřeme krém (trochu si necháme na povrch rolády) a srolujeme.

4 Dáme na hodinu ztuhnout do ledničky. Pak potřeme krémem povrch rolády a obalíme ji mletými ořechy. Zbytkem krému ji můžeme ozdobit a dozdobit libovolnými ozdůbkami.

Autor: Mirka

Karamelová roláda je jednoduchá na přípravu a chuťově je opravdu vynikající. Ozdobit si ji můžete podle svých představ. Karamelová roláda
Nejlepší recept

 348 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ