Tvarohová roláda s hruškami

15.08 2015|Dezerty
Tvarohová roláda s hruškami

Tvarohová roláda s hruškami je ideálním letním dezertem. Lehoučký tvarohový krém doplněný kyselkavým jablkem a sladkou hruškou si vás získá během prvních pár sekund.

Ingredience na tvarohovou roládu s hruškami:

Těsto:
  • 200 g hladké mouky
  • 100 g hery
  • 60 g cukru krupice
  • 1 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka soli
Náplň:
  • 2 kyselejší jablka
  • 2 hrušky
  • citronová šťáva
  • 80 g cukru krupice
  • 250 g tvarohu
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 10 g změklého másla
  • 1 vejce

Příprava tvarohové rolády s hruškami:


1. Na vále zpracujeme z uvedených surovin těsto a necháme aspoň půl hodiny odpočinout. Tvaroh utřeme s cukrem, máslem, vejcem a pudinkovým práškem. Ovoce oloupeme, nakrájíme na kostičky a zakápneme citronovou šťávou. Pak vmícháme do tvarohu.

2. Těsto vyválíme, rozprostřeme na ně náplň, svineme a vložíme do vymazané a vysypané chlebíčkové formy. Pečeme asi 45 minut při 180°C. Po úplném vychladnutí pocukrujeme a krájíme na řezy.

Autor: Iva

Tvarohová roláda s hruškami je skvělý dezert v parných letních dnech. Tvarohová roláda kombinuje sladkou hrušku a kyselkavé jablko
Nejlepší recept

 338 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ