Bílková roláda

19.07 2014|Dezerty

Bílková roláda s krémem z tvarohu, zakysané smetany a nutelly je opravdovou mňamkou. Příprava je jednoduchá a uvidíte, že vám bude i chutnat.

Ingredience na bílkovou roládu:

  • 6 bílků
  • špetka soli
  • 100 g lískových oříšků
  • 5 lžic polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • půl hrnku cukru krupice

Krém:
  • 100 g tvarohu
  • 100 g zakysané smetany
  • 2 lžíce nutelly

Příprava bílkové rolády:


1. Oříšky najemno postrouháme, smícháme s moukou a práškem do pečiva.

2. Bílky začneme šlehat se špetkou soli, postupně přisypáváme a zašleháváme cukr. Musí vznikout hodně tuhý lesklý sníh.

3. Do sněhu zlehka vařečkou zamícháme oříšky s moukou.

4. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Jakmile začne povrch lehce růžovět, vytáhneme z trouby (cca 8 minut).

5. Upečený plát překlopíme na pocukrovanou utěrku, sloupneme papír a s utěrkou svineme roládu.

6. Tvaroh, zakysanou smetanu a nutellu vymícháme v hladký krém. Pokud bude potřeba, oslaďte. Do krému můžete přidat nasekané oříšky.

7. Vychladlou roládu rozmotáme, potřeme krémem a s pomocí utěrky znovu srolujeme. Povrch můžeme potřít zbývajícím krémem. Dáme ztuhnout do ledničky.

Autor: Anežka

Bílková roláda. Bílková roláda s krémem z tvarohu, zakysané smetany a nutelly je opravdovou mňamkou. Příprava je jednoduchá a uvidíte, že vám bude i chutnat.
Nejlepší recept

 332 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ