Bílková roláda
Višňová roláda
Recept na domácí sušenky Oreo
Domácí sušenky s čokoládou
Polomáčené sušenky
Tvarohová roláda s hruškami
Ořechová roláda
Karamelová roláda
Kokosová roláda s ananasem
Višňová roláda
Recept na domácí sušenky Oreo
Domácí sušenky s čokoládou
Polomáčené sušenky
Tvarohová roláda s hruškami
Ořechová roláda
Karamelová roláda
Kokosová roláda s ananasem
Bílková roláda
Bílková roláda s krémem z tvarohu, zakysané smetany a nutelly je opravdovou mňamkou. Příprava je jednoduchá a uvidíte, že vám bude i chutnat.
Ingredience na bílkovou roládu:
- 6 bílků
- špetka soli
- 100 g lískových oříšků
- 5 lžic polohrubé mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- půl hrnku cukru krupice
Krém:
- 100 g tvarohu
- 100 g zakysané smetany
- 2 lžíce nutelly
Příprava bílkové rolády:
1. Oříšky najemno postrouháme, smícháme s moukou a práškem do pečiva.
2. Bílky začneme šlehat se špetkou soli, postupně přisypáváme a zašleháváme cukr. Musí vznikout hodně tuhý lesklý sníh.
3. Do sněhu zlehka vařečkou zamícháme oříšky s moukou.
4. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Jakmile začne povrch lehce růžovět, vytáhneme z trouby (cca 8 minut).
5. Upečený plát překlopíme na pocukrovanou utěrku, sloupneme papír a s utěrkou svineme roládu.
6. Tvaroh, zakysanou smetanu a nutellu vymícháme v hladký krém. Pokud bude potřeba, oslaďte. Do krému můžete přidat nasekané oříšky.
7. Vychladlou roládu rozmotáme, potřeme krémem a s pomocí utěrky znovu srolujeme. Povrch můžeme potřít zbývajícím krémem. Dáme ztuhnout do ledničky.
Autor: Anežka
Bílková roláda. Bílková roláda s krémem z tvarohu, zakysané smetany a nutelly je opravdovou mňamkou. Příprava je jednoduchá a uvidíte, že vám bude i chutnat.
Nejlepší recept
333
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ