Domácí sušenky s čokoládou

07.10 2015|Dezerty

Křehké domácí sušenky s čokoládou se vždycky hodí. Můžete je zakousnout ke kávě, dát je dětem k svačině s mlékem nebo si je vzít sebou do práce.

Ingredience na domácí sušenky:

  • 750 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 210 g moučkového cukru
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • čokoláda
  • 150 g másla
  • 4 vejce

Příprava domácích sušenek:


1. Většinu mouky (trochu si necháme na podsypávání) prosijeme na vál společně s práškem do pečiva. Přidáme prosátý cukr, vanilkový cukr, na kousky pokrájené máslo, celá vejce a zpracujeme hladké těsto. Do těsta přidáme nasekanou čokoládu.

2. Po částech těsto rozválíme na pomoučeném vále natenko (jako na linecké cukroví). Z rozváleného těsta vykrajujeme libovolné tvary a na plechu vyloženém papírem na pečení upečeme do zrůžovění okrajů (160°C, 10-12 minut).

3. Jiná možnost je rozkrájet těsto rádýlkem na čtverečky a na každý otisknout ozdobný motiv (použila jsem raznici na marcipán, dal by se použít i patchwork).

4. Sušenky můžeme konzumovat hned po vychladnutí, pokud by se vám náhodou podařilo nějaké uchránit, zjistíte, že za 2-3 dny jsou ještě lepší.

Autor: Lidka

Domácí sušenky s čokoládou jsou křehké a voňavé. Domácí sušenky mají řadu využití. Příprava domácích sušenek je velmi jednoduchá a rychlá. Sušenky
Nejlepší recept

 302 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ