Křehký jablečný koláč
Jablečná roláda
Jednoduchý jablečný štrůdl
Hrnkový jablečný závin
Domácí likérové pralinky
Vanilkové sušenky
Voňavé mandlové sušenky
Polomáčené sušenky
Domácí sušenky s čokoládou
Jablečná roláda
Jednoduchý jablečný štrůdl
Hrnkový jablečný závin
Domácí likérové pralinky
Vanilkové sušenky
Voňavé mandlové sušenky
Polomáčené sušenky
Domácí sušenky s čokoládou
Křehký jablečný koláč
Není nad křehký jablečný koláč s vanilkovou zmrzlinou, šlehačkou a kávou. Pokud přemýšlíte, co byste při sobotním odpoledni smlsli, pak určitě vyzkoušejte následující recept na jablečný koláč.
Ingredience na křehký jablečný koláč:
- 260 g polohrubé mouky
- 200 g třtinového cukru
- 230 g másla
- 1 lžička skořice
- 2 kg jablek
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička skořice
Příprava křehkého jablečného koláče:
1. Z mouky, skořice, cukru a másla připravíme rukama drobenku. Je-li třeba, můžeme přidat trochu mouky.
2. Dvě třetiny drobenky nasypeme do dortové formy (průměr 22-23 cm) a rovnoměrně namačkáme na dno a částečně i na stěnu.
3. Jablka oloupeme, nastrouháme na tenké plátky, promícháme s citronovou šťávou a skořicí. Rovnoměrně je navrstvíme do formy a posypeme zbylou drobenkou.
4. Formu položíme na plech a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme hodinu a 15 minut.
5. Po upečení necháme zcela vychladnout ve formě, teprve studený z formy vyjmeme a nakrájíme. Můžeme posypat moučkovým cukrem.
Autor: Albert
Křehký jablečný koláč je mňamka, kterou si zamiluje každý. Hodí se k jakékoliv příležitosti a nejlepší je s vanilkovou zmrzlinou. Křehký jablečný koláč
Nejlepší recept
331
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ