Křehký jablečný koláč

30.08 2015|Dezerty

Není nad křehký jablečný koláč s vanilkovou zmrzlinou, šlehačkou a kávou. Pokud přemýšlíte, co byste při sobotním odpoledni smlsli, pak určitě vyzkoušejte následující recept na jablečný koláč.

Ingredience na křehký jablečný koláč:

  • 260 g polohrubé mouky
  • 200 g třtinového cukru
  • 230 g másla
  • 1 lžička skořice
Náplň:
  • 2 kg jablek
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička skořice

Příprava křehkého jablečného koláče:


1. Z mouky, skořice, cukru a másla připravíme rukama drobenku. Je-li třeba, můžeme přidat trochu mouky.

2. Dvě třetiny drobenky nasypeme do dortové formy (průměr 22-23 cm) a rovnoměrně namačkáme na dno a částečně i na stěnu.

3. Jablka oloupeme, nastrouháme na tenké plátky, promícháme s citronovou šťávou a skořicí. Rovnoměrně je navrstvíme do formy a posypeme zbylou drobenkou.

4. Formu položíme na plech a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme hodinu a 15 minut.

5. Po upečení necháme zcela vychladnout ve formě, teprve studený z formy vyjmeme a nakrájíme. Můžeme posypat moučkovým cukrem.

Autor: Albert

Křehký jablečný koláč je mňamka, kterou si zamiluje každý. Hodí se k jakékoliv příležitosti a nejlepší je s vanilkovou zmrzlinou. Křehký jablečný koláč
Nejlepší recept

 0 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ