Jednoduchý jablečný štrůdl

09.10 2014|Dezerty

Jablečný štrůdl to je klasika, které málokdo odolá. Obzvláště, pokud k němu přidáme vanilkovou zmrzlinu a šlehačku.

Ingredience na jablečný štrůdl:

Těsto:
  • 600 g hladké mouky
  • 3 vejce
  • 200 g rozpuštěného vlahého másla
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka soli
  • 1 lžíce octa
  • 7 lžic vlažné vody

Náplň:
  • strouhanka
  • strouhaná jablka
  • skořicový cukr
  • rozinky
  • ořechy

Příprava jablečnéo štrůdlu:


1. Smíchejte mouku s práškem do pečiva a solí. Přidejte všechno ostatní a zamíchejte.

2. Na vále vypracujte vláčné těsto. Rozdělte na tři části. Každou rozválejte na tenký plát, lehce posypte prosátou strouhankou, pokryjte nastrouhanými jablky a posypte skořicovým cukrem. Můžete přidat rozinky a sekané či mleté ořechy a zaviňte.

3. Jablečný štrůdl upečte do růžova při 180 stupních.

Autor: Kika

Jednoduchý jablečný štrůdl. Jablečný štrůdl to je klasika, které málokdo odolá. Obzvláště, pokud k němu přidáme vanilkovou zmrzlinu a šlehačku.
Nejlepší recept

 348 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ