Jednoduchý jablečný štrůdl
Hrnkový jablečný závin
Domácí likérové pralinky
Višně v hořké čokoládě
Jahodové zákusky
Jablečná roláda
Křehký jablečný koláč
Vanilkové sušenky
Voňavé mandlové sušenky
Hrnkový jablečný závin
Domácí likérové pralinky
Višně v hořké čokoládě
Jahodové zákusky
Jablečná roláda
Křehký jablečný koláč
Vanilkové sušenky
Voňavé mandlové sušenky
Jednoduchý jablečný štrůdl
Jablečný štrůdl to je klasika, které málokdo odolá. Obzvláště, pokud k němu přidáme vanilkovou zmrzlinu a šlehačku.
Ingredience na jablečný štrůdl:
Těsto:
Náplň:
- 600 g hladké mouky
- 3 vejce
- 200 g rozpuštěného vlahého másla
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
- 1 lžíce octa
- 7 lžic vlažné vody
Náplň:
- strouhanka
- strouhaná jablka
- skořicový cukr
- rozinky
- ořechy
Příprava jablečnéo štrůdlu:
1. Smíchejte mouku s práškem do pečiva a solí. Přidejte všechno ostatní a zamíchejte.
2. Na vále vypracujte vláčné těsto. Rozdělte na tři části. Každou rozválejte na tenký plát, lehce posypte prosátou strouhankou, pokryjte nastrouhanými jablky a posypte skořicovým cukrem. Můžete přidat rozinky a sekané či mleté ořechy a zaviňte.
3. Jablečný štrůdl upečte do růžova při 180 stupních.
Autor: Kika
Jednoduchý jablečný štrůdl. Jablečný štrůdl to je klasika, které málokdo odolá. Obzvláště, pokud k němu přidáme vanilkovou zmrzlinu a šlehačku.
Nejlepší recept
348
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ