Hrnkový jablečný závin
Domácí likérové pralinky
Višně v hořké čokoládě
Jahodové zákusky
Punčové řezy
Jednoduchý jablečný štrůdl
Jablečná roláda
Křehký jablečný koláč
Vanilkové sušenky
Domácí likérové pralinky
Višně v hořké čokoládě
Jahodové zákusky
Punčové řezy
Jednoduchý jablečný štrůdl
Jablečná roláda
Křehký jablečný koláč
Vanilkové sušenky
Hrnkový jablečný závin
Jablečný závin je klasika, kterou si občas s radostí dopřeje každý z nás. Těsto na závin můžete udělat podle našeho hrnkového receptu.
Ingredience na hrnkový jablečný závin:
- 2 hrnky hladké mouky
- špetka soli
- 6 lžic studené vody
- 2 lžíce octa
- 1 vejce
- 125 g másla nebo hery (půl kostky)
- 6-8 středně velkých jablek
- 2 sáčky vanilkového cukru
- skořice
- rozinky
- dvě hrstky strouhanky
Příprava hrnkového jablečného štrůdlu:
1. Mouku smícháme se solí, přidáme vodu, ocet, vejce, rozpuštěné vlažné máslo (heru) a promícháme vařečkou.
2. Až se suroviny spojí, vyklopíme je na lehce pomoučený vál a rukama zpracujeme hladké měkké těsto. Podle potřeby podsypáváme. Vzniklé těsto je hodně měkké, je lepší nepřidávat příliš mnoho mouky, aby pak nebylo po upečení tvrdé.
3. Hotové těsto necháme chvíli odpočinout, přikryjeme fólií aby neoschlo.
4. Zatím oloupeme jablka a nahrubo nastrouháme (nebo nakrájíme, jak je kdo zvyklý).
5. Těsto rozdělíme na poloviny. Každou rozválíme na tenký obdélník. Uprostřed posypeme strouhankou. Z jablek trochu vymačkáme šťávu a rozprostřeme je na strouhanku. Posypeme je rozinkami, vanilkovým cukrem a skořicí. Zabalíme a uložíme na plech s papírem na pečení.
6. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 180-190°C a upečeme do zrůžovění, asi 25 minut. Až závin vychladne, posypeme jej moučkovým cukrem.
Hrnkový jablečný závin je perfektním dezertem na nedělní stůl. Jablečný závin z hrnkového těsta je rychlý a jednoduchý.
Nejlepší recept
308
Komentáře ( 1 )
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Eva|14.08 2017 13:48
aaa
Odpovědět
2