Punčové řezy

15.08 2015|Dezerty

Punčové řezy si zamilujete pro jejich aromatickou a sladkou chuť. Řezy jsou sice trošku pracnější, ale výsledek rozhodně stojí za to.

Ingredience na punčové řezy:

  • 5 vajec
  • 200 g cukru krupice
  • 220 g hladké mouky - to všechno třikrát
Rozvar:
  • 250 ml rumu
  • 250 g krystalového cukru
  • 250 g vody
  • šťáva z jednoho citronu
  • 1 lžička punčového aroma
Dále:
  • višňová marmeláda
  • červené barvivo
Poleva:
  • 500 g moučkového cukru
  • 1 lžíce oleje
  • 2 lžíce rumu
  • 4 lžíce horké vody
  • 4 lžíce citronové šťávy

Příprava punčových řezů:


1. Bílky s cukrem ušleháme na tuhý sníh, pak zašleháme žloutky a vařečkou vmícháme prosátou mouku. Rozetřeme na plech s papírem na pečení a upečeme (200°C, cca 10 minut).

2. Totéž uděláme ještě dvakrát. U třetího těsta do ušlehaných bílků přidáme trochu červené barvy.

3. Rum, vodu a cukr svaříme. Odstavíme, přidáme aroma a citronovou šťávu a necháme vychladnout.

4. Jeden žlutý plát položíme na plech a potřeme marmeládou. Přiložíme růžový plát a pomalu ho rovnoměrně polijeme rozvarem. Nespěcháme, dáváme pozor, aby se všechen vsáknul.

5. Druhý žlutý plát také potřeme marmeládou a přiložíme ho na růžový plát (marmeládou dolů).

6. Přikryjeme druhým plechem, celé otočíme vzhůru nohama a zatížíme.

7. Občas znovu převrátíme, aby se rozvar vsakoval do obou žlutých plátů rovnoměrně.

8. Přes noc uložíme do ledničky.

9. Moučkový cukr prosijeme, přidáme olej, rum, citronovou šťávu, vodu a umícháme hladkou polevu.

10. 2 lžíce polevy odložíme do malé misky a obarvíme na červeno.

11. Bílou polevu rozetřeme na moučník a ihned do mokré naděláme červenou polevou proužky a špejlí projíždíme po povrchu kolmo k červeným čarám.

12. Až poleva ztuhne, můžeme nakrájet na kousky.

Autor: Diana

Punčové řezy jsou oblíbeným dezertem, po kterém se rychle zapráší. Punčové řezy se hodí pro speciální příležitosti i pro k odpolední kávě.
Nejlepší recept

 0 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ