Punčové řezy
Piškotové řezy s mascarpone na plech
Broskvové řezy z listového těsta
Baklava - tradiční turecký recept
Citronové řezy s meruňkami
Jahodové zákusky
Višně v hořké čokoládě
Domácí likérové pralinky
Hrnkový jablečný závin
Piškotové řezy s mascarpone na plech
Broskvové řezy z listového těsta
Baklava - tradiční turecký recept
Citronové řezy s meruňkami
Jahodové zákusky
Višně v hořké čokoládě
Domácí likérové pralinky
Hrnkový jablečný závin
Punčové řezy
Punčové řezy si zamilujete pro jejich aromatickou a sladkou chuť. Řezy jsou sice trošku pracnější, ale výsledek rozhodně stojí za to.
Ingredience na punčové řezy:
- 5 vajec
- 200 g cukru krupice
- 220 g hladké mouky - to všechno třikrát
- 250 ml rumu
- 250 g krystalového cukru
- 250 g vody
- šťáva z jednoho citronu
- 1 lžička punčového aroma
- višňová marmeláda
- červené barvivo
- 500 g moučkového cukru
- 1 lžíce oleje
- 2 lžíce rumu
- 4 lžíce horké vody
- 4 lžíce citronové šťávy
Příprava punčových řezů:
1. Bílky s cukrem ušleháme na tuhý sníh, pak zašleháme žloutky a vařečkou vmícháme prosátou mouku. Rozetřeme na plech s papírem na pečení a upečeme (200°C, cca 10 minut).
2. Totéž uděláme ještě dvakrát. U třetího těsta do ušlehaných bílků přidáme trochu červené barvy.
3. Rum, vodu a cukr svaříme. Odstavíme, přidáme aroma a citronovou šťávu a necháme vychladnout.
4. Jeden žlutý plát položíme na plech a potřeme marmeládou. Přiložíme růžový plát a pomalu ho rovnoměrně polijeme rozvarem. Nespěcháme, dáváme pozor, aby se všechen vsáknul.
5. Druhý žlutý plát také potřeme marmeládou a přiložíme ho na růžový plát (marmeládou dolů).
6. Přikryjeme druhým plechem, celé otočíme vzhůru nohama a zatížíme.
7. Občas znovu převrátíme, aby se rozvar vsakoval do obou žlutých plátů rovnoměrně.
8. Přes noc uložíme do ledničky.
9. Moučkový cukr prosijeme, přidáme olej, rum, citronovou šťávu, vodu a umícháme hladkou polevu.
10. 2 lžíce polevy odložíme do malé misky a obarvíme na červeno.
11. Bílou polevu rozetřeme na moučník a ihned do mokré naděláme červenou polevou proužky a špejlí projíždíme po povrchu kolmo k červeným čarám.
12. Až poleva ztuhne, můžeme nakrájet na kousky.
Autor: Diana
Punčové řezy jsou oblíbeným dezertem, po kterém se rychle zapráší. Punčové řezy se hodí pro speciální příležitosti i pro k odpolední kávě.
Nejlepší recept
334
https://photos.google.com/photo/AF1QipPcc9q0rAz8C1Qiwj_ctTQAPiioDoUYGbOeg_cR