Jahodové zákusky

15.08 2015|Dezerty

Jahodové zákusky ze smetany a kakaového korpusu jsou krásné na pohled i velmi chutné. Z následujících ingrediencí můžete získat až 64 zákusků.

Ingredience na jahodová semifreda:

Korpus:
  • 4 vejce
  • 160 g cukru krupice
  • 4 lžíce oleje
  • 150 g hladké mouky
  • 10 g kakaového prášku
Náplň:
  • 250 g smetany ke šlehání
  • 100 g jahodového zeesanu
  • 100 ml vody
  • 1 vanilkový cukr
Na ozdobení:
  • ušlehaná šlehačka
  • jahody
  • čokoládové ozdoby

Příprava jahodového semifreda:


1. Připravíme těsto na korpus a upečeme na velkém plechu. Necháme vychladnout.

2. Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme do polotuha. Zeesan s vodou rozšleháme metličkou, postupně vmícháme poloušlehanou smetanu a došleháme dotuha.

3. Vykrajovátkem vykrájíme z korpusu potřebné tvary a vložíme do formy. Zbytek formy naplníme jahodovou šlehačkou (lžičkou nebo cukrářským pytlíkem), stěrkou uhladíme povrch a dáme ztuhnout do ledničky.

4. Ztuhlé zákusky opatrně zespodu vytlačíme z formy a libovolně dozdobíme.

Na tuto dávku těsta je třeba dvojnásobná náplň, nejlépe dvě různé příchutě. Ve výsledku dostane 64 kusů.

Autor: Radka

Jahodové zákusky
Nejlepší recept

 330 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ