Jahodové zákusky
Punčové řezy
Piškotové řezy s mascarpone na plech
Broskvové řezy z listového těsta
Baklava - tradiční turecký recept
Višně v hořké čokoládě
Domácí likérové pralinky
Hrnkový jablečný závin
Jednoduchý jablečný štrůdl
Punčové řezy
Piškotové řezy s mascarpone na plech
Broskvové řezy z listového těsta
Baklava - tradiční turecký recept
Višně v hořké čokoládě
Domácí likérové pralinky
Hrnkový jablečný závin
Jednoduchý jablečný štrůdl
Jahodové zákusky
Jahodové zákusky ze smetany a kakaového korpusu jsou krásné na pohled i velmi chutné. Z následujících ingrediencí můžete získat až 64 zákusků.
Ingredience na jahodová semifreda:
Korpus:
- 4 vejce
- 160 g cukru krupice
- 4 lžíce oleje
- 150 g hladké mouky
- 10 g kakaového prášku
- 250 g smetany ke šlehání
- 100 g jahodového zeesanu
- 100 ml vody
- 1 vanilkový cukr
- ušlehaná šlehačka
- jahody
- čokoládové ozdoby
Příprava jahodového semifreda:
1. Připravíme těsto na korpus a upečeme na velkém plechu. Necháme vychladnout.
2. Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme do polotuha. Zeesan s vodou rozšleháme metličkou, postupně vmícháme poloušlehanou smetanu a došleháme dotuha.
3. Vykrajovátkem vykrájíme z korpusu potřebné tvary a vložíme do formy. Zbytek formy naplníme jahodovou šlehačkou (lžičkou nebo cukrářským pytlíkem), stěrkou uhladíme povrch a dáme ztuhnout do ledničky.
4. Ztuhlé zákusky opatrně zespodu vytlačíme z formy a libovolně dozdobíme.
Na tuto dávku těsta je třeba dvojnásobná náplň, nejlépe dvě různé příchutě. Ve výsledku dostane 64 kusů.
Autor: Radka
Jahodové zákusky
Nejlepší recept
330
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ