Broskvové řezy z listového těsta

09.08 2015|Dezerty
Broskvové řezy z listového těsta

Z listového těsta vznikají vždy výborné recepty. Ne jinak tomu je i u následujícího receptu na broskvové řezy. Příprava je jednoduchá a rychlá.

Ingredience na broskvové řezy z listového těsta:

  • 1 balíček listového těsta (500 g)
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 200 g zakysané smetany
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 1 broskvový kompot (420 g)
  • 1 a 1/2 sáčku želatinového ztužovače

Příprava broskvových řezů z listového těsta:


1. Těsto rozdělíme na poloviny. Každou rozválíme na velikost plechu, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme (225°C, 10 minut). Necháme vychladnout. Broskve zcedíme a pokrájíme na kostičky.

2. Do mísy rozdrobíme tvaroh, posypeme cukrem, zalijeme smetanou ke šlehání a všechno dohromady vyšleháme dohladka. Pak krátce vešleháme zakysanou smetanu.

3. Do velké mísy vysypeme ztužovač a zalijeme 150 ml kompotové šťávy (je-li jí málo, doplníme vodou). Ruční metličkou rychle šleháme asi půl minuty. Pak vmícháme asi dvě lžíce tvarohové hmoty, a pak po částech vmícháme zbytek. Nakonec vmícháme pokrájené broskve, případně dosladíme.

4. Tuto hmotu natřeme na jeden upečený plát těsta a přikryjeme druhým plátem, který zlehka přimáčkneme. Dáme do ledničky ztuhnout. Před podáváním nakrájíme na čtverce či obdélníky a lehce pocukrujeme.

Autor: Lída

Broskvové řezy z listového těsta. Z listového těsta vznikají vždy výborné recepty. Ne jinak tomu je i u následujícího receptu na broskvové řezy. Příprava je jednoduchá a rychlá.
Nejlepší recept

 334 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ