Broskvové řezy z listového těsta
Baklava - tradiční turecký recept
Citronové řezy s meruňkami
Punčové řezy pro začátečníky
Tradiční mini větrníčky z odpalovaného těsta
Piškotové řezy s mascarpone na plech
Punčové řezy
Jahodové zákusky
Višně v hořké čokoládě
Baklava - tradiční turecký recept
Citronové řezy s meruňkami
Punčové řezy pro začátečníky
Tradiční mini větrníčky z odpalovaného těsta
Piškotové řezy s mascarpone na plech
Punčové řezy
Jahodové zákusky
Višně v hořké čokoládě
Broskvové řezy z listového těsta
Z listového těsta vznikají vždy výborné recepty. Ne jinak tomu je i u následujícího receptu na broskvové řezy. Příprava je jednoduchá a rychlá.
Ingredience na broskvové řezy z listového těsta:
- 1 balíček listového těsta (500 g)
- 250 g měkkého tvarohu
- 250 ml smetany ke šlehání
- 200 g zakysané smetany
- 1 vanilkový cukr
- 4 lžíce moučkového cukru
- 1 broskvový kompot (420 g)
- 1 a 1/2 sáčku želatinového ztužovače
Příprava broskvových řezů z listového těsta:
1. Těsto rozdělíme na poloviny. Každou rozválíme na velikost plechu, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme (225°C, 10 minut). Necháme vychladnout. Broskve zcedíme a pokrájíme na kostičky.
2. Do mísy rozdrobíme tvaroh, posypeme cukrem, zalijeme smetanou ke šlehání a všechno dohromady vyšleháme dohladka. Pak krátce vešleháme zakysanou smetanu.
3. Do velké mísy vysypeme ztužovač a zalijeme 150 ml kompotové šťávy (je-li jí málo, doplníme vodou). Ruční metličkou rychle šleháme asi půl minuty. Pak vmícháme asi dvě lžíce tvarohové hmoty, a pak po částech vmícháme zbytek. Nakonec vmícháme pokrájené broskve, případně dosladíme.
4. Tuto hmotu natřeme na jeden upečený plát těsta a přikryjeme druhým plátem, který zlehka přimáčkneme. Dáme do ledničky ztuhnout. Před podáváním nakrájíme na čtverce či obdélníky a lehce pocukrujeme.
Autor: Lída
Broskvové řezy z listového těsta. Z listového těsta vznikají vždy výborné recepty. Ne jinak tomu je i u následujícího receptu na broskvové řezy. Příprava je jednoduchá a rychlá.
Nejlepší recept
334
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ