Punčové řezy pro začátečníky
Tradiční mini větrníčky z odpalovaného těsta
Žloutkové věnečky z odpalovaného těsta
Třepací dort
Kokosový dort Raffaello
Citronové řezy s meruňkami
Baklava - tradiční turecký recept
Broskvové řezy z listového těsta
Piškotové řezy s mascarpone na plech
Tradiční mini větrníčky z odpalovaného těsta
Žloutkové věnečky z odpalovaného těsta
Třepací dort
Kokosový dort Raffaello
Citronové řezy s meruňkami
Baklava - tradiční turecký recept
Broskvové řezy z listového těsta
Piškotové řezy s mascarpone na plech
Punčové řezy pro začátečníky
Punčové řezy pro začátečníky podrobně popisují, jak si tento skvělý dezert připravit. Punčovými řezy potěšíte každou návštěvu i rodinu. Jsou opravdu vynikající.
Ingredience na punčové řezy pro začátečníky:
Hnědé těsto:
- 250 g hery
- 5 vajec
- 250 g hladké mouky
- 250 g krystalového cukru
- 2 lžíce kakaového prášku
- 1/2 prášku do pečiva
- 1/3 vanilkového pudinkového prášku
- 250 g hery
- 5 vajec
- 250 g krystalového cukru
- 250 g hladké mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 1/3 vanilkového pudinkového prášku
- trochu růžového potravinářského barviva
- 250 g hery
- 5 vajec
- 250 g krystalového cukru
- 250 g hladké mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 1/3 vanilkového pudinkového prášku
- šťáva ze dvou pomerančů
- 250 ml rumu
- 250 ml vody
- 1 sklenice rybízové nebo višňové marmelády (cca 300 ml)
- 1/2 lžičky punčové tresti
- 700 g moučkového cukru
- 6 lžic horké vody
- 6 lžic rumu
- 2 lžíce oleje
- 2 lžičky solamylu
Příprava punčových řezů pro začátečníky:
1. Jeden a půl prášku do pečiva vysypeme a rozdělíme na tři stejné hromádky. Totéž uděláme se sáčkem vanilkového pudinku.
2. Heru s cukrem vyšleháme do pěny a po jednom zašleháme vejce. Vmícháme mouku smíchanou s jednou hromádkou prášku do pečiva a jednou hromádkou pudinkového prášku.
3. V případě hnědého těsta vmícháme do mouky i prosáté kakao. Při přípravě růžového těsta barvivo vešleháme po posledním vejci.
4. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečme (asi 12 minut při 200°C). Postupně vyrobíme všechny tři pláty. Kdo k tomu má všechno potřebné, může udělat všechno těsto naráz, rozdělit na třetiny, jednu obarvit kakaem a jednu na růžovo.
5. Lázeň připravíme smícháním všech surovin ještě před pečením a rozlijeme na třetiny.
První horký plát vyklopíme na desku vzhůru nohama a hned ještě horký polijeme třetinou lázně.
6. Druhý plát okamžitě po upečení překlopíme na první, též vzhůru nohama, a ihned polijeme další třetinou. Totéž uděláme se třetím plátem. Na horní politý plát položíme desku nebo plech a zatížíme několika kilogramy mouky (cukru, ...). Necháme zatížené do úplného vychladnutí (minimálně dvě hodiny).
7. Z vychladlých řezů odkrojíme nevzhledné okraje. Zbytek rozkrojíme podélně na tři nebo čtyři stejně široké pruhy a každý potřeme shora a z boku polevou.
8. Polevu připravíme tak, že všechny suroviny dáme do misky a utřeme dohladka. Po ztuhnutí polevy můžemem řezy pocákat rozpuštěnou čokoládou nebo ozdobit libovolně jinak.
Autor: Liv
Punčové řezy pro začátečníky vás přesně navedou, jak tento skvělý zákusek připravit. Kdo jednou punčuvé řezy ochutná, chce pořád, proto si tento recept dobře uschovejte
Nejlepší recept
316
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ