Kokosový dort Raffaello

06.05 2019|Dezerty
Kokosový dort Raffaello

Kokosový dort Raffaello si zamilujete už na první pohled. Sněhově bílý dort, který kombinuje kokos a krém ze šlehačky a bílé čokolády, je opravdovým gurmánským zážitkem.

Ingredience:

Pro 6 osob
355 kcal na 100 g
85 min.
Korpus:
  • 5 vajec
  • 150 g cukru krupice
  • 200 g hladké mouky
  • 5 lžic oleje
Náplň:
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 180 - 200 g bílé čokolády (i na vaření)
  • 160 g kokosu
Dále:
  • 150 ml mléka
  • 1 sáček šlehačky v prášku
  • kokos
  • rum

Příprava:


1. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Postupně po jednom zašleháme žloutky a po lžících olej. Nakonec do pěny vmícháme vařečkou mouku. Těsto rozetřeme do kulaté formy (průměr 23 cm). Formu je potřeba vymazat a vysypat nebo vyložit pečícím papírem.

2. Korpus pečeme asi 25 minut při 190°C. Necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.

3. Smetanu nalijeme do rendlíku a na plotýnce zahříváme. Do horké smetany nasypeme na kousky nalámanou čokoládu a za stálého míchání přivedeme k varu. Necháme povařit 30 až 60 sekund. Pak odstavíme z plotýnky a za občasného zamíchání necháme vychladnout. Pak dáme vychladit do ledničky, kde smetanu necháme do druhého dne (důležité!, jinak nepůjde ušlehat).

4. Korpus vodorovně rozřízneme na dvě nestejně velké části (asi 1/3 a 2/3). Tenčí část bude tvořit základ dortu, větší část rozdrobíme.

5. Vychlazenou čokoládovou smetanu ušleháme do tuha (ručním elektrickým šlehačem to trvá necelých pět minut). Do ní vmícháme drobky z větší části korpusu a kokos. Pak postupně přimícháváme další drobky, dokud nevznikne hustá hmota.

6. Korpus vložíme do rozevíracího dortového kruhu, pokropíme podle chuti rumem a rozetřeme na něj šlehačkovo-drobkovou hmotu. Poté dáme do ledničky.

7. Mezitím si ušleháme šlehačku v prášku podle návodu. Dort vyjmeme z kruhu, a natřeme na něj všechnu šlehačku. Celý povrch posypeme kokosem. Kdo chce, může si dort ozdobit.






Autor: Lin

Kokosový dort Raffaello. Kokosový dort Raffaello si zamilujete už na první pohled. Sněhově bílý dort Raffaello, který kombinuje kokos a krému ze šlehačky a bílé čokolády
Nejlepší recept

 336 
  Komentáře ( 9 )

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Jana|07.05 2019 21:32
Dcera s kamarádkou upekly a já ochutnala, byl moc dobrý, určitě i já budu dělat! K tomu dala jsem horkou malinu.. je to mooc dobrý, vřele doporučuji
Odpovědět
 7 
Petra|09.05 2019 18:16
Obávám se že foto není k receptu. To tak má být pouze ukázkové?
Odpovědět
 -3 
ABC|09.05 2019 18:17

Odpovědět
 -8 
ABC|09.05 2019 18:18
no ja to sama zkoušela a jelikož je to piškot tak se tam prášek nedava.. a dort takhle doopravdy vypadá a chutná výtečně
Odpovědět
 8 
Iva|09.05 2019 21:45
Dort byl moc dobrý. Pochutnaly si děti i manžel, který sladké moc nemusí
Odpovědět
 3 
Markéta|16.05 2019 17:49
Dortik je naprosto vynikajici, delany presne podle tohoto teceptu mel obrovsky uspech min.tyden. Dnes na pozadani delam zas
Odpovědět
 2 
Eliska|18.02 2020 16:46
Dobry den, dlouho hotovy dort vydrzi v lednicce? Nebo hlavne ta slehacka okolo a posypka? Mohu udelat na oslavu cely den predem? Dekuju za odpoved! Eliska
Odpovědět
 1 
Anička|18.02 2020 18:53
Dobrý den,

vydržel i do druhého dne. Ale druhý den se po něm zaprášilo Děcka už to nemohly vydržet
Odpovědět
 2 
Markéta|19.02 2020 15:29
Nám do druhého dne nikdy nezbyl :-
Odpovědět
 1 
  Komentáře ( 9 )

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ