Kokosový dort Raffaello
Domácí bounty tyčinky
Velikonoční perníčky
Těsto na vafle
Domácí skořicové vafle
Třepací dort
Žloutkové věnečky z odpalovaného těsta
Tradiční mini větrníčky z odpalovaného těsta
Punčové řezy pro začátečníky
Domácí bounty tyčinky
Velikonoční perníčky
Těsto na vafle
Domácí skořicové vafle
Třepací dort
Žloutkové věnečky z odpalovaného těsta
Tradiční mini větrníčky z odpalovaného těsta
Punčové řezy pro začátečníky
Kokosový dort Raffaello
Kokosový dort Raffaello si zamilujete už na první pohled. Sněhově bílý dort, který kombinuje kokos a krém ze šlehačky a bílé čokolády, je opravdovým gurmánským zážitkem.
Ingredience:
Pro 6 osob
355 kcal na 100 g
85 min.
Korpus:355 kcal na 100 g
85 min.
- 5 vajec
- 150 g cukru krupice
- 200 g hladké mouky
- 5 lžic oleje
- 500 ml smetany ke šlehání
- 180 - 200 g bílé čokolády (i na vaření)
- 160 g kokosu
- 150 ml mléka
- 1 sáček šlehačky v prášku
- kokos
- rum
Příprava:
1. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Postupně po jednom zašleháme žloutky a po lžících olej. Nakonec do pěny vmícháme vařečkou mouku. Těsto rozetřeme do kulaté formy (průměr 23 cm). Formu je potřeba vymazat a vysypat nebo vyložit pečícím papírem.
2. Korpus pečeme asi 25 minut při 190°C. Necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.
3. Smetanu nalijeme do rendlíku a na plotýnce zahříváme. Do horké smetany nasypeme na kousky nalámanou čokoládu a za stálého míchání přivedeme k varu. Necháme povařit 30 až 60 sekund. Pak odstavíme z plotýnky a za občasného zamíchání necháme vychladnout. Pak dáme vychladit do ledničky, kde smetanu necháme do druhého dne (důležité!, jinak nepůjde ušlehat).
4. Korpus vodorovně rozřízneme na dvě nestejně velké části (asi 1/3 a 2/3). Tenčí část bude tvořit základ dortu, větší část rozdrobíme.
5. Vychlazenou čokoládovou smetanu ušleháme do tuha (ručním elektrickým šlehačem to trvá necelých pět minut). Do ní vmícháme drobky z větší části korpusu a kokos. Pak postupně přimícháváme další drobky, dokud nevznikne hustá hmota.
6. Korpus vložíme do rozevíracího dortového kruhu, pokropíme podle chuti rumem a rozetřeme na něj šlehačkovo-drobkovou hmotu. Poté dáme do ledničky.
7. Mezitím si ušleháme šlehačku v prášku podle návodu. Dort vyjmeme z kruhu, a natřeme na něj všechnu šlehačku. Celý povrch posypeme kokosem. Kdo chce, může si dort ozdobit.
Autor: Lin
Kokosový dort Raffaello. Kokosový dort Raffaello si zamilujete už na první pohled. Sněhově bílý dort Raffaello, který kombinuje kokos a krému ze šlehačky a bílé čokolády
Nejlepší recept
336
Komentáře ( 9 )
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
vydržel i do druhého dne. Ale druhý den se po něm zaprášilo Děcka už to nemohly vydržet