Dýňový koláč
Višňové mřížky z listového těsta
Domácí müsli tyčinky
Pudinkové košíčky
Výborné čokoládové suflé
Domácí skořicové vafle
Těsto na vafle
Velikonoční perníčky
Domácí bounty tyčinky
Višňové mřížky z listového těsta
Domácí müsli tyčinky
Pudinkové košíčky
Výborné čokoládové suflé
Domácí skořicové vafle
Těsto na vafle
Velikonoční perníčky
Domácí bounty tyčinky
Dýňový koláč
Dýňový koláč je lahůdka, která přijde vhod nejen na podzim. Dýňový koláč můžete podávat se šlehačkou a vanilkovou zmrzlinou.
Ingredience na dýňový koláč:
- 600 g očištěné dýně (bez slupky)
- 2 vejce
- 250 g přírodního cukru
- 3 lžíce oleje
- 340 g hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- 1 citron
- 1 hvězdička badyánu
- 5 hřebíčků
- 1 lžička skořice
- 100 g rozinek
- dýňová semena
- kousek másla
Příprava dýňového koláče:
1. Rozinky opereme a namočíme do čaje.
2. Dýni pokrájíme na menší kousky, nasypeme na plech vydatně potřený máslem, vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a upečeme doměkka 15 minut.
3. Mouku smícháme se solí, práškem do pečiva a kořením utlučeným na prášek.
4. Do mísy rozklepneme celá vejce, přidáme cukr, olej a ruční metličkou důkladně rozšleháme.
5. Upečenou dýni rozmixujeme na kaši.
6. Do vaječné pěny přidáme nastrouhanou kůru a šťávu z citronu, rozmixovanou dýni, mouku a vymícháme hladké těsto.
7. Do těsta zamícháme scezené rozinky a nalijeme ho do vymazané a hrubou moukou vysypané formy (dortová, bábovková, chlebíčková ...).
8. Povrch těsta posypeme dýňovými semínky a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme asi hodinu, zkoušíme špejlí.
Autor: Pavla
Dýňový koláč je lahůdka, která přijde vhod nejen na podzim. Dýňový koláč můžete podávat se šlehačkou a vanilkovou zmrzlinou. Dýňový koláč
Nejlepší recept
304
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ