Dýňový koláč

13.08 2015|Dezerty
Dýňový koláč

Dýňový koláč je lahůdka, která přijde vhod nejen na podzim. Dýňový koláč můžete podávat se šlehačkou a vanilkovou zmrzlinou.

Ingredience na dýňový koláč:

  • 600 g očištěné dýně (bez slupky)
  • 2 vejce
  • 250 g přírodního cukru
  • 3 lžíce oleje
  • 340 g hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 1 citron
  • 1 hvězdička badyánu
  • 5 hřebíčků
  • 1 lžička skořice
  • 100 g rozinek
  • dýňová semena
  • kousek másla

Příprava dýňového koláče:


1. Rozinky opereme a namočíme do čaje.

2. Dýni pokrájíme na menší kousky, nasypeme na plech vydatně potřený máslem, vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a upečeme doměkka 15 minut.

3. Mouku smícháme se solí, práškem do pečiva a kořením utlučeným na prášek.

4. Do mísy rozklepneme celá vejce, přidáme cukr, olej a ruční metličkou důkladně rozšleháme.

5. Upečenou dýni rozmixujeme na kaši.

6. Do vaječné pěny přidáme nastrouhanou kůru a šťávu z citronu, rozmixovanou dýni, mouku a vymícháme hladké těsto.

7. Do těsta zamícháme scezené rozinky a nalijeme ho do vymazané a hrubou moukou vysypané formy (dortová, bábovková, chlebíčková ...).

8. Povrch těsta posypeme dýňovými semínky a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme asi hodinu, zkoušíme špejlí.

Autor: Pavla

Dýňový koláč je lahůdka, která přijde vhod nejen na podzim. Dýňový koláč můžete podávat se šlehačkou a vanilkovou zmrzlinou. Dýňový koláč
Nejlepší recept

 304 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ