Výborné čokoládové suflé

29.09 2015|Dezerty
Výborné čokoládové suflé

Hledáte něco skvělého ke kávě? Zkuste výborné čokoládové suflé. Dezert můžete podávat s vanilkovou zmrzlinou a šlehačkou.

Ingredience na čokoládové suflé:

  • 180 g hořké čokolády (můžeme nahradit čokoládou na vaření)
  • 70 g cukru krupice + trochu na vysypání formiček
  • 50 g kakaového prášku holandského typu
  • 5 vajec
  • špetka soli
  • 60 ml mléka
  • kousek másla
  • moučkový cukr na poprášení

Příprava čokoládového suflé:


1. Zapékací misky vytřeme máslem, vysypeme krupicovým cukrem a dáme do ledničky. Z vajec oddělíme žloutky a bílky. Bílky v misce se špetkou soli dáme do ledničky, žloutky necháme venku.

2. Čokoládu rozlámeme, přidáme 60 g cukru a nad párou necháme rozpustit. Vymícháme do hladké hmoty. Pak odstavíme z plotny i s hrncem s horkou vodou, a po jednom vmícháme žloutky, pak mléko a kakao.

3. Dobře promícháme. Potom začneme šlehat bílky a až vznikne sníh, přidáme zbývajících 10 g cukru a ušleháme do tuhého lesklého sněhu. Sníh zlehka a opatrně vmícháme do čokoládové hmoty.

4. Směs rozdělíme do misek a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme, až hmota vystoupí nad okraj (za 12 - 14 minut), je hotovo. Povrch pocukrujeme moučkovým cukrem a ihned podáváme. Toto je dávka na 6 porcí. Pokud nesníte hned teplé, počítejte s tím, že suflé po vychladnutí klesne.

Autor: Lily

Výborné čokoládové suflé - ideální dezert ke kávě. Příprava čokoládového suflé je jednoduchá a výsledek skvělý. Čokoládové suflé si
Nejlepší recept

 313 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ