Výborné čokoládové suflé
Brusinková bábovka
Babiččina cuketová bábovka
Bábovka bez žloutků
Bábovka bez prášku do pečiva
Pudinkové košíčky
Domácí müsli tyčinky
Višňové mřížky z listového těsta
Dýňový koláč
Brusinková bábovka
Babiččina cuketová bábovka
Bábovka bez žloutků
Bábovka bez prášku do pečiva
Pudinkové košíčky
Domácí müsli tyčinky
Višňové mřížky z listového těsta
Dýňový koláč
Výborné čokoládové suflé
Hledáte něco skvělého ke kávě? Zkuste výborné čokoládové suflé. Dezert můžete podávat s vanilkovou zmrzlinou a šlehačkou.
Ingredience na čokoládové suflé:
- 180 g hořké čokolády (můžeme nahradit čokoládou na vaření)
- 70 g cukru krupice + trochu na vysypání formiček
- 50 g kakaového prášku holandského typu
- 5 vajec
- špetka soli
- 60 ml mléka
- kousek másla
- moučkový cukr na poprášení
Příprava čokoládového suflé:
1. Zapékací misky vytřeme máslem, vysypeme krupicovým cukrem a dáme do ledničky. Z vajec oddělíme žloutky a bílky. Bílky v misce se špetkou soli dáme do ledničky, žloutky necháme venku.
2. Čokoládu rozlámeme, přidáme 60 g cukru a nad párou necháme rozpustit. Vymícháme do hladké hmoty. Pak odstavíme z plotny i s hrncem s horkou vodou, a po jednom vmícháme žloutky, pak mléko a kakao.
3. Dobře promícháme. Potom začneme šlehat bílky a až vznikne sníh, přidáme zbývajících 10 g cukru a ušleháme do tuhého lesklého sněhu. Sníh zlehka a opatrně vmícháme do čokoládové hmoty.
4. Směs rozdělíme do misek a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme, až hmota vystoupí nad okraj (za 12 - 14 minut), je hotovo. Povrch pocukrujeme moučkovým cukrem a ihned podáváme. Toto je dávka na 6 porcí. Pokud nesníte hned teplé, počítejte s tím, že suflé po vychladnutí klesne.
Autor: Lily
Výborné čokoládové suflé - ideální dezert ke kávě. Příprava čokoládového suflé je jednoduchá a výsledek skvělý. Čokoládové suflé si
Nejlepší recept
313
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ