Babiččina cuketová bábovka

16.08 2014|Dezerty
Babiččina cuketová bábovka

Cuketová sezóna je tady a sní i touha po nových cuketových receptech. Cuketa se hodí nejen na slaná jídla. Je výtečná i při pečení sladkých pokromů. Důkázem je cuketová bábovka.

Ingredience na cuketovou bábovku:

  • 3 vejce
  • 300 g krystalového cukru
  • 240 g oloupané cukety
  • 230 ml oleje
  • 540 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžíce kakaového prášku
  • nastrouhaná kůra z půlky citronu

Příprava cuketové bábovky:


1. Bílky a 100 gramu cukru vyšlehejte v tuhý sníh.

2. Žloutky s 200 g cukru, citronovou kůrou a olejem rozšleháme na hladkou hmotu.

3. Ke žloutkové hmotě přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a najemno nastrouhanou cuketu, dobře promícháme.

4. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.

5. Asi třetinu těsta odlijeme a obarvíme kakaem.

6. Do vymazané a vysypané formy střídavě vrstvíme světlé a tmavé těsto.

7. Cuketovou bábovku pomalu upečte. Zda je hotová, zkoušejte špejlí.

8. Bábovku můžete polít bílou čokoládou.

Autor: Mia

Babiččina cuketová bábovka. Cuketová sezóna je tady a sní i touha po nových cuketových receptech. Cuketa se hodí nejen na slaná jídla. Je výtečná i při pečení sladkých pokromů. Důkázem je cuketová bábovka.
Nejlepší recept

 340 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ