Babiččina cuketová bábovka
Bábovka bez žloutků
Bábovka bez prášku do pečiva
Voňavá perníková bábovka
Bábovka bez vajec a mléka
Brusinková bábovka
Výborné čokoládové suflé
Pudinkové košíčky
Domácí müsli tyčinky
Bábovka bez žloutků
Bábovka bez prášku do pečiva
Voňavá perníková bábovka
Bábovka bez vajec a mléka
Brusinková bábovka
Výborné čokoládové suflé
Pudinkové košíčky
Domácí müsli tyčinky
Babiččina cuketová bábovka
Cuketová sezóna je tady a sní i touha po nových cuketových receptech. Cuketa se hodí nejen na slaná jídla. Je výtečná i při pečení sladkých pokromů. Důkázem je cuketová bábovka.
Ingredience na cuketovou bábovku:
- 3 vejce
- 300 g krystalového cukru
- 240 g oloupané cukety
- 230 ml oleje
- 540 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžíce kakaového prášku
- nastrouhaná kůra z půlky citronu
Příprava cuketové bábovky:
1. Bílky a 100 gramu cukru vyšlehejte v tuhý sníh.
2. Žloutky s 200 g cukru, citronovou kůrou a olejem rozšleháme na hladkou hmotu.
3. Ke žloutkové hmotě přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a najemno nastrouhanou cuketu, dobře promícháme.
4. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.
5. Asi třetinu těsta odlijeme a obarvíme kakaem.
6. Do vymazané a vysypané formy střídavě vrstvíme světlé a tmavé těsto.
7. Cuketovou bábovku pomalu upečte. Zda je hotová, zkoušejte špejlí.
8. Bábovku můžete polít bílou čokoládou.
Autor: Mia
Babiččina cuketová bábovka. Cuketová sezóna je tady a sní i touha po nových cuketových receptech. Cuketa se hodí nejen na slaná jídla. Je výtečná i při pečení sladkých pokromů. Důkázem je cuketová bábovka.
Nejlepší recept
340
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ