Brusinková bábovka
Babiččina cuketová bábovka
Bábovka bez žloutků
Bábovka bez prášku do pečiva
Voňavá perníková bábovka
Výborné čokoládové suflé
Pudinkové košíčky
Domácí müsli tyčinky
Višňové mřížky z listového těsta
Babiččina cuketová bábovka
Bábovka bez žloutků
Bábovka bez prášku do pečiva
Voňavá perníková bábovka
Výborné čokoládové suflé
Pudinkové košíčky
Domácí müsli tyčinky
Višňové mřížky z listového těsta
Brusinková bábovka
Brusinková bábovka z pomazánkového másla je křehkou a chuťově zajímavou variantou klasické bábovky.
Ingredience na brusinkovou bábovku:
- 1 kelímek pomazánkového másla (200 g)
- 4 vejce
- špetka soli
- 1 hrnek (250 ml) moučkového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- hrst sušených brusinek
Příprava brusinkové bábovky:
1. Do jedné misky dáme bílky se špetkou soli, do druhé žloutky, máslo, a cukr.
2. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Obsah druhé misky rozšleháme na hladkou hmotu. Zašleháme do ní mouku smíchanou s práškem do pečiva a zlehka vmícháme sníh. Nakonec do těsta zamícháme brusinky smíchané a troškou mouky.
3. Nalijeme do vymazané a vysypané formy, těsto lehce nahrneme od středu ke kraji a vložíme do vyhřáté trouby. Upečeme, zkoušíme špejlí (180-190°C, 50-60 minut).
Autor: Marie
Brusinková bábovka z pomazánkového másla je křehkou a chuťově zajímavou variantou klasické bábovky. Brusinková bábovka
Nejlepší recept
307
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ