Brusinková bábovka

11.08 2015|Dezerty
Brusinková bábovka

Brusinková bábovka z pomazánkového másla je křehkou a chuťově zajímavou variantou klasické bábovky.

Ingredience na brusinkovou bábovku:

  • 1 kelímek pomazánkového másla (200 g)
  • 4 vejce
  • špetka soli
  • 1 hrnek (250 ml) moučkového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • hrst sušených brusinek

Příprava brusinkové bábovky:


1. Do jedné misky dáme bílky se špetkou soli, do druhé žloutky, máslo, a cukr.

2. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Obsah druhé misky rozšleháme na hladkou hmotu. Zašleháme do ní mouku smíchanou s práškem do pečiva a zlehka vmícháme sníh. Nakonec do těsta zamícháme brusinky smíchané a troškou mouky.

3. Nalijeme do vymazané a vysypané formy, těsto lehce nahrneme od středu ke kraji a vložíme do vyhřáté trouby. Upečeme, zkoušíme špejlí (180-190°C, 50-60 minut).

Autor: Marie

Brusinková bábovka z pomazánkového másla je křehkou a chuťově zajímavou variantou klasické bábovky. Brusinková bábovka
Nejlepší recept

 307 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ