Citronové řezy s meruňkami
Punčové řezy pro začátečníky
Tradiční mini větrníčky z odpalovaného těsta
Žloutkové věnečky z odpalovaného těsta
Třepací dort
Baklava - tradiční turecký recept
Broskvové řezy z listového těsta
Piškotové řezy s mascarpone na plech
Punčové řezy
Punčové řezy pro začátečníky
Tradiční mini větrníčky z odpalovaného těsta
Žloutkové věnečky z odpalovaného těsta
Třepací dort
Baklava - tradiční turecký recept
Broskvové řezy z listového těsta
Piškotové řezy s mascarpone na plech
Punčové řezy
Citronové řezy s meruňkami
Citronové řezy s meruňkami patří k lehkým, nadýchanýma v neposlední řadě chutným receptů, které rozhodně musíte zařadit mezi své oblíbené.
Ingredience na citronové řezy s meruňkami:
Korpus:
- 6 vajec
- 150 g moučkového cukru
- 100 g krystalového cukru
- 60 g hladké mouky
- 60 g solamylu
- 1 citron
- 5 vajec
- 140 g krystalového cukru
- 160 g hladké mouky
- 100 g vanilmixu
- 300 g vody
- 2 lžíce rumu
- 250 g másla
- cca 5 lžic moučkového cukru
- 1 velká plechovka meruňkového kompotu
- meruňková marmeláda
- 1-2 citrony
- 125 g másla
- 250 g moučkového cukru
- šťáva z 1-2 citronů
Příprava citronových řezů s meruňkami:
1. Nejdřív upečeme piškot do náplně: celá vejce ušleháme s cukrem do husté světlé pěny, zlehka vařečkou vmícháme prosátou mouku a upečeme na plechu vyloženém papírem na pečení. Necháme vychladnout a pak najemno rozdrobíme do mísy.
2. Koprus: z bílků a krystalového cukru ušleháme pevný sníh. Ze žloutků a moučkového cukru ušleháme hustou světlou pěnu. Do žloutkové pěny po částech střídavě zlehka vmícháme prosátou mouku smíchanou se solamylem a sníh z bílků.
4. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme do zrůžovění povrchu (200°C, cca 10 minut).
5. Meruňkový kompot scedíme, meruňky vidličkou rozmačkáme na kousky a přidáme k rozdrobenému piškotu. Dále přidáme změklé máslo, nastrouhanou kůru a šťávu z jednoho citronu a důkladně promícháme a zpracujeme na hustou kompaktní hmotu. Podle chuti můžeme přidat další citronovou šťávu, případně trochu šťávy z kompotu.
6. Vanilmix rozšleháme s vodou a rumem a necháme 10 minut ztuhnout. Máslo ušleháme s trochou cukru a po lžících vešleháme vanilmix (můžeme ho nahradit vychladlým uvařeným vanilkovým pudinkem).
7. Vychladlý korpus potřeme marmeládou a na ni rovnoměrně navrstvíme piškotovo-meruňkovou hmotu. Tu potřeme vanilkovým krémem, uhladíme ho a polijeme citronovou polevou.
8. Na polevu prosijeme cukr a důkladně utřeme s citronovou šťávou, aby vznikla tekutá, ale hustá poleva.
Autor: Sandra
Citronové řezy s meruňkami jsou sice trošku složitější na přípravu, ale výsledek vás velmi mile překvapí. Citronové řezy připravujeme s meruňkami a
Nejlepší recept
305
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ