Jablečná roláda

08.08 2015|Dezerty
Jablečná roláda

Jablečná roláda je jednoduchý, avšak vynikající recept, který se ideálně hodí do parných letních dnů. Roládu z jablek můžete podávat s vanilkovou zmrzlinou.

Ingredience na jablečnou roládu:

  • 4 vejce
  • 150 g cukru krupice
  • 6 lžic hladké mouky
  • 380-400 g strouhaných jablek
  • skořice
  • posekané ořechy

Příprava jablečné rolády:


1. Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny. Zlehka vmícháme mouku.

2. Jablka nastrouháme a rovnoměrně rozložíme na plech vyložený papírem na pečení.

3. Posypeme je skořicí a posekanými ořechy.

4. Na jablka nalijeme těsto a rovnoměrně rozetřeme.

5. Vložíme do vyhřáté trouby (200°C) a upečeme dorůžova (cca 8 minut).

6. Horký plát překlopíme papírem nahoru, papír sloupneme a roládu svineme.

7. Po vychladnutí pocukrujeme a nakrájíme.

Autor: Miluška

Jablečná roláda. Jablečná roláda je jednoduchý, avšak vynikající recept, který se ideálně hodí do parných letních dnů. Roládu z jablek můžete podávat s vanilkovou zmrzlinou.
Nejlepší recept

 343 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ