Višňová roláda

28.07 2015|Dezerty
Višňová roláda

Co rychlého upéct k odpolední kávičce? Zkuste višňovou roládu se šlehačkou. Kombinaci vláčného těsta, šlehačky a višní si zamilujete.

Ingredience na višňovou roládu:

Těsto:
  • 6 vajec
  • 140 g moučkového cukru
  • 80 g hladké mouky
Náplň:
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 125 g jogurtového zeesanu
  • 250 g vody
  • višňový gel

Příprava višňové rolády:


1. Bílky s cukrem ušleháme na pevný sníh. Přidáme žloutky a důkladně zašleháme. Vařečkou lehce vmícháme mouku.

2. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme asi 7-8 minut. Ihned po vytažení z trouby stáhneme z plechu i s papírem a necháme vychladnout.

3. Smetanu ušleháme do polotuha. Ve větší misce ruční metličkou rozšleháme zeesan s vodou. Přidáme k němu smetanu a elektrickým šlehačem vyšleháme dohusta. Nakonec do ní zašleháme dvě lžíce višňového gelu.

4. Na vychladlý plát těsta rozetřeme višňovou šlehačku. Na kraj malou lžičkou naklademe trochu gelu, pevně smotáme a dáme ztuhnout do ledničky.

Autor: Lidka

Višňová roláda. Co rychlého upéct k odpolední kávičce? Zkuste višňovou roládu se šlehačkou. Kombinaci vláčného těsta, šlehačky a višní si zamilujete.
Nejlepší recept

 307 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ