Ořechová roláda

12.10 2015|Dezerty

Ořechová roláda s krémem z kondenzovaného mléka je jednoduše úžasná. Je to nejlepší recept na ořechovou roládu, který znám.

Ingredience na ořechovou roládu:

  • 5 vajec
  • 150 g cukru krupice
  • 60 g polohrubé mouky
  • 50 g mletých ořechů
  • 1 lžíce oleje
Krém:
  • 250 g másla
  • 1 plechovka salka
  • mleté ořechy na obalení

Příprava ořechové rolády:


1. Z bílků ušleháme měkký sníh. Po trochách zašleháváme cukr a ušleháme tuhý hustý sníh. Rychlost snížíme na minimum a zašleháme žloutky jeden po druhém. Nakonec zlehka ručně vmícháme mouku smíchanou s ořechy a olej.

2. Rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme v troubě vyhřáté na 200°C (asi 10 minut). Po vytažení z trouby opatrně nožem oddělíme okraje těsta od papíru či plechu, jemně poprášíme moukou, na to položíme další kus papíru na pečení a celé překlopíme na vál.

3. Opatrně sloupneme papír na kterém se to peklo, hned ho však položíme zpátky a celé srolujeme (nový papír-těsto-papír na kterém se to peklo). Necháme vychladnout. Po vychladnutí roládu rozmotáme, potřeme rovnoměrně krémem a znovu srolujeme. Ořechovou roládu potřeme krémem, obalíme v ořeších, případně ozdobíme zbytkem krému.

4. Krém: Neotevřenou plechovku se salkem vaříme pomalu 1 a 1/2 hodiny v hrnci s vodou. Necháme vychladnout (trvá to dlouho, lepší je uvařit salko den předem). Máslo ušleháme ve šlehači a po částech zašleháme zkaramelizované salko.

Ořechová roláda je skvělá záležitost. Následující recept je ten nejlepší recept na ořechovou roládu, který znám. Příprava ořechové rolády s krémem z kondenzovaného mléka je
Nejlepší recept

 314 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ