Punčová roláda

11.02 2015|Dezerty
Punčová roláda

Punčová roláda s oříšky je velmi chutnou variantou punčových řezů. Jednoduchou roládu si můžete připravit k jakékoliv příležitosti.

Ingredience na punčovou roládu:

  • 4 vejce
  • 70 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 50 g polohrubé mouky
Náplň:
  • 150 g pomletých piškotů
  • 1 dl rumu
  • 30 g rozinek
  • 30 g mletých ořechů
  • 50 g moučkového cukru
  • 40 g kandovaného ovoce
  • 1 dl ovocné sťávy (z kompotu, nejlépe višňový, třešňový nebo jahodový)
Poleva:
  • 160 g moučkového cukru
  • 1 lžíce vařící vody
  • 3 lžíce rumu

Příprava punčové rolády:


1. Ze všeho nejdřív uděláme náplň. Rozinky a kandované ovoce pokrájíme nadrobno a všechno smícháme. Na plech dáme papír na pečení, pomastíme ho a vysypeme hrubou moukou.

2. Celá vejce s cukrem ušleháme do husté pěny, přimícháme zlehka mouku, rozetřeme na plech a rychle upečeme (na 210°C asi 6 - 7 minut).

3. Upečenou roládu ještě na plechu potřeme náplní a hned srolujeme. Vychladlou potřeme polevou, kterou připravíme důkladným promíchámím přesátého cukru s vařící vodou a rumem. Kdo chce, může ji obarvit narůžovo potravinářskou barvou.

Autor: Valja

Punčová roláda s oříšky výchází z receptu na punčové řezy. Punčová roláda je stejně aromatická a chutná. Hodí se pro návštěvu i ke kávě.
Nejlepší recept

 310 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ