Punčová roláda
Kokosová roláda s ananasem
Karamelová roláda
Ořechová roláda
Tvarohová roláda s hruškami
Tvarohová štola
Tvarohová štola s čokoládou
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Výborný biskupský chlebíček
Kokosová roláda s ananasem
Karamelová roláda
Ořechová roláda
Tvarohová roláda s hruškami
Tvarohová štola
Tvarohová štola s čokoládou
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Výborný biskupský chlebíček
Punčová roláda

Punčová roláda s oříšky je velmi chutnou variantou punčových řezů. Jednoduchou roládu si můžete připravit k jakékoliv příležitosti.
Ingredience na punčovou roládu:
- 4 vejce
- 70 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 50 g polohrubé mouky
- 150 g pomletých piškotů
- 1 dl rumu
- 30 g rozinek
- 30 g mletých ořechů
- 50 g moučkového cukru
- 40 g kandovaného ovoce
- 1 dl ovocné sťávy (z kompotu, nejlépe višňový, třešňový nebo jahodový)
- 160 g moučkového cukru
- 1 lžíce vařící vody
- 3 lžíce rumu
Příprava punčové rolády:
1. Ze všeho nejdřív uděláme náplň. Rozinky a kandované ovoce pokrájíme nadrobno a všechno smícháme. Na plech dáme papír na pečení, pomastíme ho a vysypeme hrubou moukou.
2. Celá vejce s cukrem ušleháme do husté pěny, přimícháme zlehka mouku, rozetřeme na plech a rychle upečeme (na 210°C asi 6 - 7 minut).
3. Upečenou roládu ještě na plechu potřeme náplní a hned srolujeme. Vychladlou potřeme polevou, kterou připravíme důkladným promíchámím přesátého cukru s vařící vodou a rumem. Kdo chce, může ji obarvit narůžovo potravinářskou barvou.
Autor: Valja
Punčová roláda s oříšky výchází z receptu na punčové řezy. Punčová roláda je stejně aromatická a chutná. Hodí se pro návštěvu i ke kávě.
Nejlepší recept
310
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ