Tvarohová štola s čokoládou

13.12 2014|Dezerty

Tvarohová štola s čokoládou se skvělé hodí k adventnímu času. Štolu si můžete dát k odpolední kávě i jako snídani s kakaem.

Ingredience na tvarohovou štolu s čokoládou:

  • 400 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 150 g másla
  • 2 větší vejce
  • 2 lžíce mléka
  • 250 g tvarohu (ne z vaničky)
  • 180 g cukru krupice
  • 100 g hořké čokolády
  • hrstka kandovaného ovoce
  • 2 lžíce másla na potření
  • moučkový cukr na posypání

Příprava tvarohové štoly s čokoládou:


1. Na vál prosijeme mouku s práškem do pečiva. Přidáme cukr, změklé máslo, rozdrobený tvaroh, celá vejce, mléko a rukama zpracujeme hladké vláčné těsto.

2. Těsto rozválíme na silnější obdélník a posypeme kandovaným ovocem. Přehneme je napůl a znovu rozválíme na větší obdélník.

3. Hustě posypeme strouhanou čokoládou a přehneme na třetiny.

4. Přeneseme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby (170°C) a pomalu upečeme dozlatova (cca 45 minut).

5. Ihned po vytažení z trouby štolu vydatně potřeme rozpuštěným máslem a hustě pocukrujeme.

Autor: Katka

Tvarohová štola s čokoládou vám zpříjemní adventní čas. Štolu si můžete upéct k odpolední kávě i jako snídani s kakaem. Tvarohová štola s čokoládou
Nejlepší recept

 313 
  Komentáře

YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ