Čokoládový chlebíček

26.09 2015|Dezerty
Čokoládový chlebíček

Čokoládový chlebíček je jednoduchý a chutný dezert, který se hodí ke snídani, svačině i odpolední kávě.

Ingredience na čokoládový chlebíček:

  • 150 g másla nebo hery
  • 150 g cukru krupice
  • 150 g hladké mouky
  • 200 g hořké čokolády (ideálně 70%)
  • 4 vejce
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2-3 lžíce amaretta

Příprava čokoládového chlebíčku:


1. Ve vodní lázni rozpustíme 150 g čokolády, zbytek posekáme na kousky.

2. Změklé máslo šleháme s cukrem, dokud se cukr nerozpustí (trvá to asi 10 minut).

3. Pak postupně po jednom zašleháme celá vejce (pokojové teploty, jinak se hmota srazí).

4 Do ušlehané pěny vešleháme vlažnou rozpuštěnou čokoládu.

5. Nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a posekanou čokoládou (můžeme krátce zašlehat).

6. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy, vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a pečeme asi 45 minut (zkoušíme špejlí).

7. Upečený chlebíček necháme pár minut odpočinout ve formě, pak vyklopíme a ještě teplý pokapeme likérem. Krájíme po vychladnutí.

Autor: Šárka

Čokoládový chlebíček je klasický recept na chutný a jednoduchý dezert. Čokoládový chlebíček se hodí ke snídani, svačině nebo kávičce. Chlebíček z čokolády
Nejlepší recept

 326 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ