Čokoládový chlebíček
Výborný biskupský chlebíček
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Tvarohová štola s čokoládou
Tvarohová štola
Kávový dort
Višňový dort
Malinový dort
Dort s ananasem, mascarpone a kokosem
Výborný biskupský chlebíček
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Tvarohová štola s čokoládou
Tvarohová štola
Kávový dort
Višňový dort
Malinový dort
Dort s ananasem, mascarpone a kokosem
Čokoládový chlebíček

Čokoládový chlebíček je jednoduchý a chutný dezert, který se hodí ke snídani, svačině i odpolední kávě.
Ingredience na čokoládový chlebíček:
- 150 g másla nebo hery
- 150 g cukru krupice
- 150 g hladké mouky
- 200 g hořké čokolády (ideálně 70%)
- 4 vejce
- 1 lžička prášku do pečiva
- 2-3 lžíce amaretta
Příprava čokoládového chlebíčku:
1. Ve vodní lázni rozpustíme 150 g čokolády, zbytek posekáme na kousky.
2. Změklé máslo šleháme s cukrem, dokud se cukr nerozpustí (trvá to asi 10 minut).
3. Pak postupně po jednom zašleháme celá vejce (pokojové teploty, jinak se hmota srazí).
4 Do ušlehané pěny vešleháme vlažnou rozpuštěnou čokoládu.
5. Nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a posekanou čokoládou (můžeme krátce zašlehat).
6. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy, vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a pečeme asi 45 minut (zkoušíme špejlí).
7. Upečený chlebíček necháme pár minut odpočinout ve formě, pak vyklopíme a ještě teplý pokapeme likérem. Krájíme po vychladnutí.
Autor: Šárka
Čokoládový chlebíček je klasický recept na chutný a jednoduchý dezert. Čokoládový chlebíček se hodí ke snídani, svačině nebo kávičce. Chlebíček z čokolády
Nejlepší recept
327
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ