Malinový dort

23.08 2015|Dezerty

Malinový dort s kakaovým korpusem a krémem ze smetany a tvarohu si zamilujete na první pohled. Sladká tečka z malin se hodí pro každou slavnostní příležitost.

Ingredience na malinový dort:

Těsto:
  • 2 vejce
  • 80 g hladké mouky
  • 60 g cukru krupice
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 lžička prášku do pečiva
Náplň:
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 250 g tvarohu (ve vaničce)
  • 2 sáčky pudinku bez vaření Creme Olé s kokosovou příchutí
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 200 g malin
Na povrch:
  • 250 ml rostlinné smetany ke šlehání
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • kakao
  • maliny

Příprava malinového dortu:


1. Celá vejce s oběma cukry ušleháme do pěny. Pak zlehka vařečkou vmícháme olej a prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem.

2. Těsto nalijeme do dortové formy (24 cm) s vymazaným a vysypaným dnem. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a upečeme (cca 15 minut, zkoušíme špejlí).

3. Do mísy dáme tvaroh, cukr a smetanu. Elektrickým šlehačem rozšleháme dohladka a přisypeme oba pudinkové prášky. Krátce rozšleháme, krém rychle zhoustne.

4. Do krému vmícháme vařečkou maliny a naneseme ho v rovnoměrné vrstvě na vychladlý korpus ve formě.

5. Rostlinnou smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme dotuha a natřeme na malinovou náplň.

6. Dort uložíme do ledničky a necháme pořádně ztuhnout (2-3 hodiny, klidně i přes noc).

7. Ostrým nožem oddělíme dort od kraje formy, sundáme ráfek a dort dozdobíme kakaem a malinami.

Autor: Jarka

Malinový dort je ideálním dezertem pro slavnostní příležitost během léta. Dort má kakaový korpus a tvarohovo šlehačkový krém. Malinový dort
Nejlepší recept

 301 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ