Dort s ananasem, mascarpone a kokosem

17.03 2017|Dezerty
Dort s ananasem, mascarpone a kokosem

Sněhově bílý kokosový dort s ananasem a krémem z mascarpone si nemůžete jinak než zamilovat. Lehký a sladký dezert se hodí pro jakoukoliv příležitost.

Ingredience na ananasový dort s kokosem:

Korpus:
  • 8 vajec
  • 320 g cukru krupice
  • 8 lžic oleje
  • 320 g hladké mouky
Krém:
  • 500 g mascarpone
  • 600 ml smetany ke šlehání
  • 5 lžic mučkového cukru
  • 220 g ananasové kariny (ochucený ztužovač) + 110 ml vody
dále:
  • plechovka ananasového kompotu
  • rum
  • kokos
  • červené alginátové želé

Příprava ananasového dortu s mascarpone a kokosem:


1. Korpus upečeme ve formě o průměru 28 cm a necháme vychladnout (nejlépe do druhého dne).

2. Karinu nasypeme do misky, zalijeme vodou a ruční metličkou rozmícháme dohladka. Necháme 15 minut stát.

3. Do mísy vyklopíme mascarpone, přidáme cukr (podle chuti) a zalijeme smetanou. Elektrickým šlehačem ušleháme hladký krém.

4. Přidáme nabobtnaný ztužovač a společně došleháme.

5. Ananasový kompot scedíme, ananas nakrájíme na drobné kousky.

6. Korpus dvakrát prokrojíme.

7. Dolní část pokropíme rumem, rozetřeme menší polovinu krému a posypeme ananasem.

8. Přikryjeme prostřední částí korpusu, přitlačíme, postup zopakujeme a přikryjeme poslední částí.

9. Celý dort potřeme zvenku zbytkem krému a obalíme kokosem.

10. Povrch ozdobíme kousky ananasu a kuličkami želé.

Autor: Liv

Kokosový dort s ananasem a krémem z mascarpone je lehký a jednoduchý dort, který si zamiluje celá rodina. Ananasový dort s kokosem a mascarpone
Nejlepší recept

 303 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ