Jak udělat žloutkový krém

16.04 2015|Dezerty

Žloutkový krém je součástí řady známých i méně známých dezertů, proto se dnes podíváme na to, jak si takový žloutkový krém udělat.

Ingredience na žloutkový krém:

  • 400 ml mléka
  • 6 žloutků
  • 4 lžíce rumu
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 130 g másla

Příprava na žloutkový krém:


1. Žloutky rozmícháme v mléce s vanilkovým cukrem a pudinkem.

2. Nádobu s krémem vložíme do vodní lázně a za stálého míchání zahříváme k varu. Mícháme, dokud nám nevznikne hustá kaše.

3. Vyjmeme z vodní lázně, přidáme moučkový cukr a rum a přemístíme do dřezu se studenou vodou. Za stálého šlehání ručním elektrickým šlehačem vychladíme.

4. Do vlažné (ne studené!) hmoty vešleháme po kouskách změklé máslo a důkladně našleháme.

Autor: Mia

Žloutkový krém. Žloutkový krém je součástí řady známých i méně známých dezertů, proto se dnes podíváme na to, jak si takový žloutkový krém udělat.
Nejlepší recept

 313 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ