Domácí banánový nanuk

25.07 2015|Dezerty
Domácí banánový nanuk

Horké letní dny si žádají ledové osvěžení. Vyzkoušejte domácí banánové nanuky z riccoty a smetany. Jejich chuť si zamilujete.

Ingredience na domácí banánový nanuk:

  • 2 zralé banány
  • 2-3 lžíce datlového sirupu
  • 150-200 g ricotty
  • 3 lžíce smetany ke šlehání
  • čokoládová poleva (není nutná)

Příprava domácího nanuku:


1. Rozmixujte nakrájené banány, ricottu, smetanu a datlový sirup.

2. Zmrzlinovou směs nalijeme do nanukových formiček (2-3 mm pod okraj), zavíčkujeme a dáme na několik hodin zmrznout.

3. Zmrzlé nanuky vysuneme z tvořítek (na 15 s ponoříme do horké vody a pak opatrně vyjmeme) a ihned máčíme v čokoládové polevě.

4. Jakmile poleva ztuhne (je to hned), nanuk zabalíme a uložíme do mražáku.

Autor: Mimy

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: 22 užitečných důvodů, proč jíst banány

Domácí banánový nanuk. Horké letní dny si žádají ledové osvěžení. Vyzkoušejte domácí banánové nanuky z riccoty a smetany. Jejich chuť si zamilujete.
Nejlepší recept

 338 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ