Domácí velikonoční mazanec
Jednoduchý velikonoční beránek
Jak udělat žloutkový krém
Jablečný dort s marcipánem
Dort s ananasem, mascarpone a kokosem
Jidáše
Domácí banánový nanuk
Zdravé domácí nanuky
Vánočka z domácí pekárny
Jednoduchý velikonoční beránek
Jak udělat žloutkový krém
Jablečný dort s marcipánem
Dort s ananasem, mascarpone a kokosem
Jidáše
Domácí banánový nanuk
Zdravé domácí nanuky
Vánočka z domácí pekárny
Domácí velikonoční mazanec
K velikonocům patří spousta hezkých zvyků a tradic. Mezi jednu z nich neodmyslitelně patří velikonoční mazanec. Slaďoučký a nadýchaný, tak jak jej dělávaly naše babičky.
Ingredience na domácí velikonoční mazanec:
- 1 kg hladké mouky
- 250 ml smetany ke šlehání
- 220 g másla
- 210 g cukru krupice
- 2 žloutky
- 150 ml mléka
- 1,5 lžičky soli
- 60 g čerstvého droždí
- citronová kůra
- dřeň z vanilkového lusku
- rozinky
- mandle
- oříšky všeho druhu
- 1 vejce na potření
Příprava domácího velikonočního mazance:
1. Všechny suroviny smíchejte a vypracujte z nich hladké těsto.
2. Těsto nechte nakynout a poté jej rozdělte na dvě poloviny.
3. Z každé poloviny těsta vytvarujte mazanec.
4. Mazance položte na plech vyložený papírem na pečení a nechte znovu 15-20 minut kynout.
5. Poté je potřete rozšlehaným vejcem, uprostřed nahoře nakrojte do kříže a vložte do trouby vyhřáté na 180°C.
6. Po dvaceti minutách znovu potřete vejcem, posypte mandlovými lupínky, vráťtee do trouby a pečte ještě dalších asi 30 minut. Pokud jsou mazance už nahoře tmavé, přikryjte je alobalem.
Autor: Lily
Domácí velikonoční mazanec. K velikonocům patří spousta hezkých zvyků a tradic. Mezi jednu z nich neodmyslitelně patří velikonoční mazanec. Slaďoučký a nadýchaný, tak jak jej dělávaly naše babičky.
Nejlepší recept
316
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ