Jablečný dort s marcipánem

02.09 2015|Dezerty
Jablečný dort s marcipánem

Receptů na dobré dorty není nikdy dost, proto vám přinášíme recept na jablečný dort s marcipánem, který si určitě zamilujete.

Ingredience na jablečný dort s marcipánem:

Korpus:
  • 9 vajec
  • 360 g cukru krupice
  • 9 lžic oleje
  • 330 g hladké mouky
  • 30 g kakaa
Krém:
  • 500 g másla
  • 2 sáčky vanilkového pudinku
  • 800 ml mléka
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 4-5 lžic moučkového cukru
  • 4-5 středně velkých jablek
  • 1 lžička skořice
Krém na obmazání:
  • 120 g másla
  • 3-4 lžíce nutelly
Dále:
  • rum
  • meruňková marmeláda
  • marcipán (cca 500 g)
  • čokoládová poleva

Příprava jablečného dortu s marcipánem:


1. Korpus upečeme ve formě o průměru 28 cm a necháme vychladnout (nejlépe do druhého dne).

2. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink a necháme vychladnout.

3. Jablka oloupeme, nastrouháme nahrubo a rozdusíme doměkka. Nepodléváme, pustí si šťávu sama. Měkká jablka odstavíme, vmícháme skořici a necháme vychladnout.

4. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny. Po lžících pomalu zašleháme vlažný pudink. Do hotového krému opatrně vařečkou nebo lžící vmícháme vlažná jablka.

5. Korpus dvakrát prokrojíme, prokapeme rumem, promažeme marmeládou a naplníme jablečným krémem. Uložíme do ledničky.

6. Máslo s nutellou vyšleháme společně na hladký krém, kterým obmažeme zvenku celý dort a znovu dáme ztuhnout.

7. Marcipán rozválíme na tloušťku 3 mm a dort jím obalíme.

8. Rozehřejeme čokoládovou polevu, nalijeme na dort a rozetřeme.

9. Po ztuhnutí polevy dort libovolně dozdobíme.

Autor: Jarmila

Jablečný dort s marcipánem je sladká ozdoba každého slavnostního stolu. Vynikající jablečný dort se hodí pro jakoukoliv příležitost. Jablečný dort si
Nejlepší recept

 344 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ