Kávový dort

13.08 2015|Dezerty
Kávový dort

Kávový dort je láhudka, kterou si oblíbíte pro její zajímavou chuť. Kombinace hořké kávy a sladké šlehačky s pomazánkovým máslem je opravdu výjimečná.

Ingredience na kávový dort:

Korpus:
  • 3 vejce
  • 120 g krystalového cukru
  • 120 g hladké mouky
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce instantní kávy (prášek)
Krém:
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 400 g pomazánkového másla bez příchutě
  • 180 g moučkového cukru
dále:
  • šálek uvařené kávy smíchané s rumem podle chuti
  • zrnka kávy

Příprava kávového dortu:


1. Bílky s cukrem ušleháme na tuhý sníh.

2. Postupně zašleháme žloutky, kávu a olej.

3. Nakonec zlehka vmícháme mouku.

4. Těsto rozetřeme do kulaté formy (průměr 23 cm) s vymazaným a vysypaným dnem a upečeme. Necháme vychladnout.

5. Do mísy dáme cukr a pomazánkové máslo, zalijeme smetanou a šleháme, dokud nevznikne hustý hladký krém.

6. Korpus jednou prokrojíme.

7. Spodní část korpusu pokropíme vydatně kávou s rumem a natřeme menší polovinu krému.

8. Přiložíme druhou část korpusu, opět pokropíme a natřeme další krém. Trochu si necháme a tím obmažeme boky dortu.

9. Povrch můžeme ozdobit zrnky kávy.

Autor: Katka

Kávový dort je láhudka, kterou si oblíbíte pro její zajímavou chuť. Kombinace hořké kávy a sladké šlehačky s pomazánkovým máslem je opravdu výjimečná. Kávový dortík
Nejlepší recept

 307 
  Komentáře ( 1 )

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Jana|06.04 2018 09:13
vypadá krásně, ale předpokládám, že v korpusu je kakao, dost kakaa, které vůbec není psané
Odpovědět
 0